Geek

Megjelent az új WoW kiegészítő: Shadowlands

Több hetes csúszást követően, november 23-án megjelent a World of Warcraft legújabb kiegészítője, a Shadowlands, mely a túlvilágba kalauzol el.

Miután Sylvanas átszakította az élők és a holtak közti határt Icecrown citadellájában, rajtunk a sor, hogy áthatoljunk a holtak világába. Ez persze azt is jelenti, hogy új, túlvilági zónákkal bővül a játék. Bastion hatalmas égi palotaként tündököl, Ardenweald álomszerű tájakkal bír, Maldraxxus folyamatos csatatér, míg Revendreth-et gótikus kastélyok és vámpíresztétika jellemzi. Minden elhunyt lélek valamelyik fent említett birodalomba kerül, ahol folytathatja túlvilági életét. Közülük csak a legelveszettebbek kerülnek a Maw-ba, mely egy örök börtön azok számára, akik képtelenek a megváltásra. Ám úgy tűnik, valami felborította az egyensúlyt.

Az új zónákkal együtt a Covenant-rendszer is bevezetésre kerül, ezek a Kyrian, Night Fae, Necrolord és a Venthyr. Ők irányítják a négy összekapcsolt birodalmat és mindegyikük létfontosságú szereppel bír, ami segít megőrizni Shadowlands egységét. Magunk válaszhatjuk meg, melyik Covenant-hoz csatlakozunk, hiszen mi játékosok, mint élők látogatunk el ebbe a világba segíteni nekik, amiért cserébe természetesen különböző jutalmakat kapunk.

Több új változást is hoz az új kiegészítő.

A korábbi maximális 120-as szintet 50-re csökkentik le, így a Shadowlands kijátszását követően maximum 60-as szintet érhetünk el. Ez egy régóta várt újítás, mely segíti akár az új játékosok csatlakozását is. A régi játékosoknak is rugalmasabb lesz a fejlődés, hiszen egy tetszőlegesen kiválasztott korábbi kiegészítő végig játszását követően érhetjük el az 50-es szintet, ahelyett, hogy zónáról zónára ugrálnánk és csak felületesen érintenénk az egyes zónák és kiegészítők történetét. A karakterdizájn is rengeteg fejlődésen esett át. A Blizzard csapata főképp a régi modelleket újította meg, akikre már ráfért némi frissítés, így rengeteg új bőrszín, haj, ékszer és egyéb kiegészítővel bővült a kínálat.

A Shadowlands az eddigi legjobban várt WoW kiegészítő. A játék 16 éves pályafutása alatt ő érte el az eddigi legmagasabb előértékesítési számokat, így egyelőre korántsem tűnik úgy, hogy egyhamar búcsút inthetnénk minden idők legsikeresebb MMORPG-jának.

Hozzászólások