Könyvek

Megjelent a Netflix humoristájának regénye!

Megjelent a Netflix humoristájának regénye, a Bűnben születtem című regénye! A szerző, Trevor Noah neve sokak számára ismert, hiszen a The Daily Showt 2015 óta vezeti és az USA egyik legnézettebb műsora, melyben már Barack Obama is vendégeskedett.

Nem csoda így hát, hogy a Afraid Of The Dark és a Son Of Patricia performansza már a Netflixen is elérhető, továbbá hogy az idei Grammy-díjátadó ünnepségen mint műsorvezető fog szerepelni.

Életrajzi ihletésű könyve, a Bűnben születtem 2016-ban jelent meg, ahol egyből #1 New York Times Bestsellerré vált. Most pedig az Agave Könyvek gondozásában végre hazánkban is megjelent, Huszár András fordításában.

A The Daily Show világszerte népszerű műsorvezetőjének és a Netflix humorista sztárjának elképesztően vicces, szívbemarkoló életrajzi könyve.

Több helyen is az év legjobb olvasmányának válogatták, irodalmi díjat is nyert, ráadásul elkeltek már a megfilmesítési jogai is! A történet egy rosszcsont gyermekről szól, aki már a puszta létezését is megkérdőjelezi, mindeközben pedig édesanyján is fontos hangsúly van, aki megpróbálja kimenteni őt a nyomor és az erőszak körforgásából.

Trevor Noah – Bűnben születtem

A ​The Daily Show világszerte népszerű műsorvezetőjének elképesztően vicces és szívbemarkoló története.

Trevor Noah valószínűtlen úton-módon jutott el a dél-afrikai apartheidből a The Daily Show asztala mögé, és már a születése is bűncselekménynek minősül: fehér svájci apa és fekete xhosza anya gyermekeként jött világra egy olyan időszakban, amikor öt év börtönbüntetéssel sújthatták az ilyen családokat. Szülei vétségének élő bizonyítékaként első éveit zárt ajtók mögött töltötte, mert anyja szélsőséges és nemegyszer abszurd mértékben rejtegette a kormányzat elől, amely egyik pillanatról a másikra elvehette volna tőle. Dél-Afrika fehér zsarnoksága alól felszabadulva pedig Trevor és édesanyja nekivágott a nagy kalandnak, hogy nyíltan, szabadon, a több évszázados viszontagságokon felülkerekedve megragadják új lehetőségeiket.

A Bűnben születtem főhőse egy rosszcsont kissrác, aki nyughatatlan fiatalemberré érve keresi magát a világban, ahol a puszta létezését is megkérdőjelezik. A könyv nem csak róla szól, hanem rettenthetetlen, lázadó szellemiségű, mélyen vallásos édesanyjával való kapcsolatáról is. Az asszonyról, aki mindenáron ki akarta menteni fiát a nyomor, az erőszak és bántalmazás körforgásából, amely veszélybe sodorta az életét.

A kötetben összegyűjtött tizennyolc személyes vallomás hol fergeteges, hol drámai, de mindvégig nagy hatást gyakorol az olvasóra. Trevor metsző szellemességgel és keresetlen őszinteséggel tárja fel különleges életét, legyen szó arról, hogy hernyót kell ennie az ínséges időkben, emberrablási kísérlet közben kihajítják egy mozgó járműből, vagy megpróbálja ép bőrrel megúszni a gimis csajozás élet-halál harcát. Egy olyan fiú megható, ellenállhatatlanul mulatságos portréja rajzolódik ki az elbeszélésekből, aki veszélyes időkben, egy szétesni készülő közegben tör utat magának, és egyedüli fegyvere az éles humorérzéke, illetve anyja rendhagyó, feltétel nélküli szeretete.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?