Könyvek

Megjelent a Lámpavas-trilógia második kötete

Az Aegis Kultúráért és Művészetért Alapítvány gondozásában jelent meg Bartal Tamás Lámpavas trilógiájának második fejezete, a Lámpavas és a mindent látó szem.

A népszerű történelmi krimi-trilógia második része teljes egészében igaz történet. A regényt gazdag illusztráció díszíti, amelyet Téjlor készített, ami maximálisan a képregények világát idézi. A Lámpavas és a mindent látó szem sok mindent tartogat, mint például összeesküvést, titokban működő testvériséget, fegyvercsempészést, szexuális visszaélést, emberölést vagy csalást és megvesztegetést. Harc lesz a szabadságért és küzdelem az igaz szerelemért.

A Lámpavas és a mindent látó szem már e-könyvben is kapható a Libri oldalán.

Bartal Tamás író könyvbemutatót tart szeptember 22-én 18 órakkor a Magvető Caféban (Budapest VII. Dohány u. 13.), ahol Oláh Andrea rádiós újságíróval beszélget az új kötetről. Az eseményen Fodor Annamária színművész is közreműködik.

Bartal Tamás – Lámpavas és a mindent látó szem

A gyilkos utáni hajszát az ismert szereplők vezetik: Herczen Vilmos nyomozó és együgyű segédje, Pités, valamint Arányi professzor, a híres kórboncnok és halottbalzsamozó. A hivatalosságok azonban, élükön Thaisz Elek pesti rendőrfőkapitánnyal hamar le akarják zárni az ügyet. Steffi és barátja, Lipi immár harmincas éveikbe léptek, de még mindig megdobogtatják az asszonynép szívét. Forradalmi céljaik érdekében a magyar szabadkőművesek titkos és veszélyes világát derítik fel.

A kötet először mutatja be a testvériség különös és veszélyes szertartásait. Mylitta, a csábítóan szép polgárlány elmerül egy apácazárda külvilágtól elzárt, ám cseppet sem ájtatos életében, ahol a magát szentnek képzelő apátnő, Mária Lujza dönt élet és halál kérdésében. Megismerjük az egykor népszerű államférfi, Teleki László gróf életét és halálának körülményeit.

Hozzászólások