Könyvek

Megjelenésre várva – 2018 második fele

Hiába a Könyvfesztivál, vagy a nemrég lezárult Könyvhét, a kiadók továbbra sem kímélik a pénztárcánkat. Számtalan jobbnál-jobb könyvvel készülnek 2018 végére, így az biztos, hogy továbbra sem maradunk olvasnivaló nélkül. Lássuk, melyek azok a történetek, melyekkel a közeljövőben megismerkedhetünk!

Erin Watt – Twisted Palace 

Sorozat: The Royals 3.
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Műfaj: new adult
Várható megjelenés: 2018 ősz

A korábban már nagyon sokat emlegetett The Royals harmadik része, végre napvilágot lát, a Könyvmolyképző Kiadónak köszönhetően.

 

Sarah J. Maas – A Court of Wings and Ruin

Sorozat: Tüskék és rózsák udvara 3.
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Műfaj: high fantasy
Várható megjelenés: 2018 tél

Ebben az évben Sarah J. Maas rajongói sem fognak csalódni, hiszen érkezik az eredeti borítóval a Tüskék és rózsák sorozat harmadik kötete, a A Court of wings and ruin.

 

Sarah J. Maas – Tower of Dawn

Sorozat: Üvegtrón 6.
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Műfaj: high fantasy
Várható megjelenés: 2018 tél

Ismételten csak Sarah J. Maas világát kedvelő olvasók örvendezhetnek, ugyanis még idén érkezik az írónő másik sorozatának, az Üvegtrón szériának hatodik kötete, a Tower of Dawn.

 

Leigh Bardugo – Six of Crows

Sorozat: Six of Crows 1.
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Műfaj: ifjúsági fantasy
Várható megjelenés: 2018

Erről a csodálatos borítójú, és külföldi berkekben meglehetősen népszerű könyvről már mi is írtunk korábban és úgy tűnik imáink meghallgatásra találtak, aminek eredményeképpen még az elkövetkezendő hónapokban Magyarországon is megjelenik Leigh Bardugo-tól a Six of Crows.

 

Michelle Hodkin – Retribution of Mara Dyer

Sorozat: Mara Dyer 3.
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Műfaj: paranormális
Várható megjelenés: 2018. (legkésőbb 2019.)

Egy újabb csodálatos, eredeti borítóval érkező történet, ami még várhatóan idén, vagy legkésőbb 2019 első felében megjelenik.

Anne L. Green – Arcátlan csábító

Sorozat: Csábító 1.
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Műfaj: romantikus
Várható megjelenés: 2018.10.10.

“Minden ​történetnek több oldala van, ahogy minden embernek több arca.

Olivia Clark évek óta behajtóként éli mindennapjait. Tartozások behajtása az élete, ami olykor magánnyomozással jár. Szereti a munkáját, de idővel kezd belefásulni, míg egy napon a barátnője a segítségét nem kéri. Valaki titokzatos módon visszaél a férje személyazonosságával. Olivia elszánt kutatásai egy rejtélyes férfihoz vezetnek, aki nagylelkűen felajánlja a segítségét.
Thomas, Carl vagy Niko? A valódi nevét senki nem ismeri, egy vérbeli kaméleon. Nem más ő, mint egy hivatásos csaló, aki a „munkája” során különböző személyiségeket vesz fel, mindig más-más figura bőrébe bújva. Igazi átváltozóművész, de az örökös szerepjátéknak köszönhetően már ő maga sem biztos abban, hogy ki is ő valójában.
A szálak egymásba futnak, a titkokról lehull a lepel, Olivia és Niko pedig zűrös csalási ügyek kellős közepén találják magukat.
De hogy ki melyik oldalon áll, abban már egyikőjük sem lehet biztos.”

Borsa Brown – Gyalázat és hit

Sorozat: Gyalázat 1.
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Műfaj: kortárs erotikus
Várható megjelenés: 2018.10.12.

“Egy ​elzárt amish közösség és a külvilág összecsapása
Dorothy Miller, a fiatal amish lány Sarasotában éli mindennapjait. Bár közösségük visszahúzódik a világi élettől, de nem zárkózik el teljesen.
Gregory Hamilton újabb üzleti tervet készül véghezvinni, nívós éttermet építene a városi amish piac helyén. A hely felvásárlása már folyamatban van, és ezzel az amish közösség tagjai is szembesülnek.
Vajon felveszik a harcot azzal az emberrel, aki tönkre akarja őket tenni, vagy jámbor lélekként beletörődnek a helyzetbe? És mit tesz Dorothy Miller?
Mi történik, ha kezünkbe vehetjük a sorsunk irányítását, de képtelenek vagyunk józanul dönteni, mert a szívünk nem engedi? Mi van, ha olyasvalakibe szeretünk bele, aki egyenesen az ellenségünk?
És van, amikor már hiába a hit, az amish maffia is közbelép, egy igazán különleges ember vezetésével. Végül pedig mindenki szembesül vele, hogy a bűn az ajtajuk előtt áll, és arra vár, hogy beengedjék.”

Fábián Janka – Rózsalugas

Kiadó: Libri
Műfaj: regény
Várható megjelenés: 2018.10.31.

“Radványi Endre az 1848-49-es szabadságharcot még gyermekfejjel éli meg, és a rá következő, sivár években apa nélkül, az „elveszett nemzedék” tagjaként tengődik a világban. Mikor végre megállapodna Balaton-felvidéki birtokán, és a szerelmet is megtalálná, egy váratlan tragédia hatására újra elveszít mindent, és a hazáját is kénytelen elhagyni.
Hátrahagyott szerelme, Anna kétségek közepette és a nyugodt családi élet reményétől megfosztva próbál boldogulni, mígnem egy szerencsés véletlen következtében befolyásos pártfogókra tesz szert a kiegyezés előtti császári udvarban.
Endre Amerikában próbál új életet kezdeni. Új barátokra talál, és egy új szerelem lehetősége is felcsillan számára, ám ekkor kitör a polgárháború, Észak és Dél ádáz harca, amiből az Egyesült Államokba csak nemrég érkezett emigránsok, köztük Endre sem maradhatnak ki.
Túléli-e Endre a polgárháborút, s elképzelhető-e, hogy Anna és Endre sorsa újra keresztezi egymást?”

Karen M. McManus – Lehull a lepel 

Kiadó: Maxim Könyvkiadó
Műfaj: ifjúsági
Várható megjelenés: 2018.10.02.

“Figyelj nagyon, és talán sikerül megoldanod a rejtélyt.

Hétfő délután a Bayview gimi öt diákját elzárásra küldik.
Bronwyn, az ész, a Yale-re készül és soha nem szegi meg a szabályokat.
Addy, a szépség, a tökéletes bálkirálynő megtestesítője.
Nate, a bűnöző, már feltételes szabadlábon van dílerkedésért.
Cooper, a sportoló, bajnok baseball játékos.
És Simon, a különc, a Bayview gimi hírhedt pletykarovatának szerkesztője.
Csakhogy Simon nem éli túl a büntetést. Mielőtt még kijöhetnének a teremből, Simon meghal. A nyomozók szándékosságot sejtenek a halál körül. Simon hétfőn halt meg, keddre viszont egy zaftos pletykaáradatot tervezett nyilvánosságra hozni legismertebb osztálytársairól. Ezzel pedig mind a négyüket gyilkosság gyanúsítottaivá teszi. Vagy az is lehet, hogy mindannyian egy szabadon portyázó gyilkos bűnbakjai? Mert mindenkinek vannak titkai, nem igaz? De vajon milyen messzire lennél hajlandó elmenni, hogy ne lepleződjenek le a titkok?”

Csabai Márk – A magányos farkas

Sorozat: Egy csibész naplója 3.
Kiadó: Művelt Nép
Műfaj: kortárs
Várható megjelenés:  2018.06.20.

“Egy ​igazi férfi életében a legnagyobb kincs a család és a szeretett nő.
De mi van, ha egyik sincs?
Cecil, a sokat látott gengszter úgy dönt, leszámol múltjával, és új életet kezd álmai nőjével. Cecil tervez, Isten pedig végez és egyszer s mindenkorra keresztülhúzza a számításait. A múltja nem engedi és a sors súlyos kötelezettségeket és feladatot ró rá. Egy baráti és egy becsületbeli ügy után megkapja utolsó melóját, amit ha sikerrel teljesít, új életet kezdhet. Cecil és cinkosai valósággal sodródnak a pörgős kalandsorozattal.
Vajon az utolsónak ígérkező meló meghozza a várva várt változást?
Az élet kegyetlen, ahol tudja, megszorongatja hősünket, aki mindezen megpróbáltatások ellenére is kitart vágyai mellett, hogy normális életet élhessen, álmai nőjével az oldalán.”

Jodi Picoult – Ítélet

Kiadó:  Athenaeum Kiadó
Műfaj: kortárs
Várható megjelenés: 2018.06.18.

“Jóképű idegen érkezik az álmos New England-i kisvárosba, Salem Fallsba, remélve, hogy mindent tiszta lappal kezdhet. Az egykori előkészítős leányiskolai tanárt a múltban súlyos vádak érték, amelyek megpecsételték jövőjét. Aztán egyszer csak egy nyugalmas kisvárosban találja magát, amelynek a kocsmájában mosogat, Addie Peabody irányítása alatt. Ám Salem Fallsban egy tinilányokból álló csapat tagjai sötét titkokat rejtegetnek – és Jack kiváló célpontnak tűnik, hogy megvádolják őt.
A modern boszorkányperek világában Jacknek újra bizonyítania kell az ártatlanságát egy egész város előtt, amely válaszokat vár.
Vajon bízhatunk-e az igazságszolgáltatásban? És a nő, akit mindennél jobban szeret, vajon mindezek fényében megbízik-e még benne?”

Ti melyiket várjátok a legjobban?

Hozzászólások