Könyvek

Meghan March – Téged akarlak

Meghan March-tól már volt szerencsém olvasni irományt. Az Álomgyár kiadó most is volt olyan kedves és küldött nekünk egy példányt a legújabb művéből. A Téged akarlak Keira és Mr. Mount kapcsolatának kezdetéről szól. A történet szerint Keira volt férje hitelt vett fel, amelynek törlesztéséért meglátogatja Keira-t. A lánynak azonnal ellenszenves az arrogáns pasas, aki csak a lány testét akarja cserébe.

A férfi egy igazi seggfej, aki azt hiszi, hogy minden az övé, amíg a szem ellát. Tulajdonképpen így is van, bár ő ebbe az embereket, köztük a lányt is beleérti. A sztori kezdetekor rögtön szembetaláljuk magunkat a két főszereplővel. Keira betéved az irodájába, ahol rátalál Mount-ra, aki azonnal a tárgyra tér. Vagy visszafizeti az ötszáz ezer dollárt, vagy behajtja rajta az adósságot, nem is akármilyen formában. Keira azonnal felhívja legjobb barátnőjét, hogy segítse ki, ám Mount-nak akkora a hírneve, hogy ezzel még ő sem tud mit tenni.

Természetesen a kötet televan klisékkel és hisztikkel, de a karakterek miatt egyszerűen nem bírtam letenni a művet. Keira bár néha igencsak drámai volt, nem nagyon tudta, hogy mit is akar valójában, tetszett, hogy szembe mert szállni a nagyhatalmú férfival. Meg merte neki mondani, hogy mit gondol és nem félt tőle, hogy mit tesz vele, pedig volt mitől tartania. Mount benne van a drog, az alkohol és számos törvényellenes ügyletben. Nem érdemes vele packázni, hiszen nem csak maga a lány, hanem az összes ismerőse, családja és barátai veszélybe kerülhetnek miatta. Hiába nem ő tehet a problémáról, hiszen a csaló halott férje kérte a kölcsönt, mégis neki kell szembenéznie a következményekkel.

“Gyűlölöm Lachlan Mountot.
Már a nevétől is irtózom, és olyan düh fog el, amilyet még soha életemben nem éreztem.
Győlölöm, hogy képest volt kihozni belőlem.
Gyűlölöm, ahogy a testem reagál az érintésére.”

Miután Keira folyamatosan szembeszállt a férfival, Mountnak ez igencsak megtetszett. Vonzónak találta, hogy van, aki nem retten meg tőle, vagy a nevétől. Pontosan ezek miatt akadt rengeteg érdekes és forró jelenet. A végén pedig pont akkora csattanó van, ami felkelti az érdelődést a kötet második részéhez.

Az írónő stílusa már kevésbé vonzza az embereket. Túl rövid párbeszédeket ír, ráadásul némelyik  karaktert túltolja. Így volt ez itt is, hiszen Keira néha már túlreagálta a dolgokat, túl sok a nyavalygás és a döntésképtelensége egyenesen irritáló. Ennek ellenére bírtam a karaktert, mert nem a megszokott szűz lányka. Amit sajnáltam viszont, hogy keveset kaptunk Mount szemszögéből. A férfi gondolatai bár mocskosak voltak, mégis igazán ütős mondatokat és gondolatokat olvashattunk, mikor rá került a sor.

“Amikor jéghideg tekintettel rám néz, olyan érzésem támad, mintha nem ugyanazt az embert látnám. Nincs kétségem afelől, hogy tényleg olyan könyörtelen, amilyennek mondják.”

A második rész már előrendelhető, ahol még többet kaphatunk a fiatalok történetéből. Már alig várom, hogy azt is a kezeim közé vehessem és két nap alatt a végére érhessek. A sorozat amúgy egy trilógia, tehát a tavasszal megjelenő folytatásnak még lesz egy harmadik felvonása, amely szintén előrendelhető a kiadó oldaláról.

Ha egy erotikus, romantikus, forró, de egyben drámai könyvre vágytok, akkor bátran ajánlom Meghan March legújabb alkotását.

Karina Halle – Nem lennék nélküled

Hozzászólások