Könyvek

Meghan March – Rád vágyom

Meghan March Mr. Mount bűnös életéről szóló könyvsorozatának első részéről január elején már írtunk. Azóta volt szerencsénk a folytatást is a kezünkbe venni. A Rád vágyom ott folytatódik, ahol a Téged akarlak véget ért. Keira és Lachlan kapcsolata kibontakozóban van, ám a lány exe közbeavatkozik és kis híján megöli Keirát. Természetesen mindezt a nagyhatalmú Mr. Mount nem hagyja, aki tulajdonképpen egész New Orleans felett uralkodni akar.

“Letörtem Keira önrendelkezését, ezért minden lehetséges módon szembeszegült. A tüzes természete csábított, de ha tovább feszítem a húrt, jó eséllyel mindent elrontok. Márpedig pont ez az, amit nem akarok.”

A második részbe tehát ott kapcsolódunk be, hogy közlik Lachlan-nel, a lány megszökött tőle, vissza a saját házába. Ott találja meg V, a férfi jobbkeze, aki megmenti őt. Azonnal ott terem Lachlan is, aki visszavonszolja magával Keirát és próbálja kideríteni, mi történt közte és az exférje között. A whiskey és a drog városában azonban semmi sem marad titok. Amikor Lachlan rájön, mit tett a pasas, azonnal a nyomába ered és, ha nem is két kézzel, de kinyírja a férfit. Természetesen ezért neki nem jár börtön, mert ő Lachlan Mount, ez pedig egy romantikus regény.

Visszatérve kettejük kapcsolatához, viszonylag sokat haladtak a második részben. Lachlan próbál kicsit kedvesebb és megértőbb lenni, de persze Keira minden határt kellően feszeget ahhoz, hogy néha bizony kihozza a sodrából a férfit. Miután rájön, hogy egyre jobban kezd belehabarodni a lányba, megtesz mindent, hogy legalább egy kicsit csak, de jobb legyen a kettejük viszonya. Elhatározza, hogy megnyeri magának Keirát és udvarolni kezd neki. Ennek kapcsán segíti a Hét Vezér whiskey üzletét és még Dublinba is elrepíti egy konferenciára, ahol nagy esélye van, hogy magasabb szintre emelje a céget.

Azon az egy héten még közelebb kerülnek egymáshoz. Mount a háttérből figyeli a lányt, hagyja, hogy átvegye az irányítást és dolgozzon, kapcsolatokat építsen ki. Persze itt is akadtak félreértések és problémák, de úgy, ahogy sikerült elsimítaniuk. A hét végén átadták a legjobb whiskeynek járó díjakat, majd még aznap hazautaztak az Államokba. Nem kellett sokat várnunk az újabb bonyodalomra, hiszen az utolsó oldalak tartogattak még meglepetéseket, amik miatt aztán alig bírjuk kivárni a harmadik, azaz befejező történetet.

Ahogy már az első rész kapcsán is említettem, az írónő stílusa már kevésbé vonzza az embereket. Sajnos túl rövid párbeszédeket ír és azokat sem bontakoztatja ki kellően. A karakterek túltolásán sikerült javítania és Keira is kevésbé volt idegesítő, bár néha még mindig meg tudtam volna csapni egyes kirohanásaiért. Egyszer egy teljesen értelmes és intelligens nőt olvashatunk ki a lapokból, máskor viszont egy tizenévessel találjuk szembe magunkat. Ezek miatt néha kicsit komolytalannak gondoltam a történetet. Továbbra se tudja mit akar és képtelen végső döntéseket hozni, de egy fokkal javult a helyzet, hiszen legalább nem dőlt be Moutnak és nem adja meg neki minden esetben azt, amit a férfi akar. Kevés olyan női karaktert ismerünk, aki ilyen szinten kiáll saját magáért és nem fél egy domináns férfitól.

“Mounttal kapcsolatban olyan sokszor használtam a soha szót, hogy már magam sem tudom, mit gondoljak.
Miért kell olyannak lennie, amilyen? Ezen a kettősségen képtelen vagyok túljutni. Az utazás során sikerült magam meggyőzni, hogy ha más ember lenne, minden másképp alakulna, és végül megtalálnám benne a férfit, aki megadja nekem, amire vágyom. Megtalálnám a társamat.”

A második rész nagy erőssége mindenképpen az volt, hogy sokkal többet kaptunk Mountból. Szinte felváltva olvashattuk a szemszögeket, de talán még így is többet tudtunk meg Lachlan-ről és arról, hogy ki is ő valójában, milyen indokai vannak a tetteire?

A trilógia harmadik és egyben befejező története a Tiéd vagyok még tavasszal megjelenik az Álomgyár Kiadónál, így már elő is rendelhető mindazoknak, akik szerették és imádták az első két sztorit.

Meghan March – Téged akarlak

Hozzászólások