Megérkezett a Netflixre Chris Hemsworth legújabb filmje, az Extraction

Chris Hemsworth nevét meghallva sokan szinte azonnal leghíresebb karakterére, Thorra asszociálnak. Kétség sem fér hozzá, hogy a pályafutását valóban a Marvel moziverzumban betöltött szerepe emelte magasba, ám az ausztrál színész már több filmben is bizonyította, hogy nem csak jól mutat a vásznon, hanem tehetséges is.

A koronavírus miatt kialakult helyzet szerencsére nem állt Chris új filmjének útjába, ugyanis az a Netflixen került bemutatásra. Ennek köszönhetően, bárki bármikor megnézheti, ki sem kell mozdulnia az otthonából.

Az Extraction április 24-én vált elérhetővé, amit már többen is izgatottan vártak. Az előzetes alapján kétségkívül egy minőségi produkciónak ígérkezik, ráadásul több nagy név is megbújik a stábtagok között, ami ugyancsak fokozta a nézők kíváncsiságát. A főszereplőt alakító Chris Hemsworth természetesen már önmagában igazi húzónévnek számít, viszont nem ő az egyetlen, akire sokan felfigyeltek. Az Extraction forgatókönyvírói között Joe és Anthony Russo is felbukkan, ami szintén jó ómennek tekinthető. A testvérpár ráadásul producerként is tevékenykedett a film elkészítése során. Első hallásra talán nem ismerős a nevük, de kétség sem fér hozzá, hogy a munkásságukkal már mindenki találkozott. Hozzájuk köthető többek között a Bosszúállók: Végjáték című film is, ahol rendezőként vállaltak szerepet. Mindezek fényében cseppet sem meglepő, hogy a filmet sokan tűkön ülve várták.

Az első hírek a film elkészülésével kapcsolatban már 2018 augusztusában napvilágot láttak. Akkoriban még csak annyit lehetett tudni, hogy Sam Hargrave ül majd a rendezői székbe, és egy Joe Russo által írt forgatókönyvet visz majd a vászonra. Bár sokan nem tudják, Sam neve is a Marvel moziverzumhoz köthető, ahol két filmnél is, mint kaszkadőr igazgató tevékenykedett. Nem kellett sokat várni, és hamarosan a színészek neve is napvilágot látott. 2018 novemberére már teljes volt a lista, és a forgatási munkálatok is elkezdődhettek. A helyszínek között India, Thaiföld és Banglades is szerepelt.

A film címének megválasztása nem ment zökkenőmentesen. Közel két-három ötlet után, 2020 februárjában végül az Extraction névvel találkozhattunk már az előzetesben.

A színészek túlnyomó része indiai származású, ami nem meglepő a történetet tekintve. Chris Hemsworth melett olyan nevekkel találkozhatunk mint Rudhraksh Jaiswal, Randeep Hooda, Golshifteh Farahani, Pankaj Tripathi, Priyanshu Painyuli, David Harbour vagy Adam Bessa.

A történet középpontjában a Chris Hemsworth által megformált Tyler Rake áll, aki zsoldosként tevékenykedik. Felbérlik, hogy menekítse ki egy drogbáró fiát, aki Bangladesben raboskodik. A kimenekítési küldetés, hamarosan a túlélésért való versenyfutássá válik, így kétség sem fér hozzá, hogy egy igen akciódús produkcióra számíthatunk.

A bemutató után a film igen vegyes fogadtatásban részesült, sokan ugyanis úgy vélik, a túl sok akció magának a történetnek a rovására ment. Mindent összevetve, azért ők is úgy vélik, mindenképpen érdemes esélyt adni neki, ugyanis ezt leszámítva, valóban egy minőségi munkáról van szó.

Hozzászólások