FilmekMédiaSorozatok

Márciusi film és mozihírek

Újabb filmek kerültek bemutatásra Március 15-én! Mint minden csütörtökön, a múlt héten is újabb alkotásokat tekinthettünk meg a mozikban! Ezúttal olyan választási lehetőségeink voltak, mint például a régóta várt Expedíció, Natalie Portman főszereplésével; a sokak számára kíváncsiságot kiváltó Sztálin halála, mely máris 7,6-os értékelést váltott ki az IMDb-n, vagy éppen a legfrissebb akciófilm, a Tomb Raider. Ezeken kívül megnézhetitek még A párizsi vonatot, a Láthatást, Mrs. Hyde-ot, Nyúl Pétert, a Szellemek házát és a Táncterápiát is.

Mozikba kerül a Nap nap után! David Levithan nagysikerű regényéből készült filmet Március 22-én mutatják be a magyar mozikban. A könyv a Maxim Könyvkiadó jóvoltából jelent meg hazánkban, mely a film érkezésekor új, igazán letisztult filmes borítóval kapható, most 30%-os kedvezménnyel!

Március 22-én jön még egyébként a Gringo, A hűséges és a Sherlock Gnomes animációs vígjáték is.

Danny Boyle részt vesz az új James Bond filmben! A Variety a napokban erősítette meg, hogy a Gettómilliomos rendezője is részt vesz az új film szkriptjének munkálataiban! Ezt egyébként maga Boyle is megerősítette, de azt, hogy a rendezői székbe is bekerül-e, arról még egyenlőre nem tudni.

Moziba kerül a The Walking Dead! Bár a sorozat nézőszáma jelentősen megcsökkent az utóbbi időben, az AMC még bízik a sorozat erejében, ugyanis április 15-én, a Survivar Sunday névre hallgató rendezvény keretein belül több, mint 750 amerikai moziban vetítik le a 8. évad utolsó epizódját. Mindezek mellett szerepet kap a Fear The Walking Dead, melyben Morgan is látható lesz az eredeti sorozatból.

Enyedi Ildikó filmje lett a legjobb! Az Oscar-díjra való jelölés után nem meglepő, hogy a Testről és lélekről című film nyerte el a Magyar Filmdíj fődíját, valamint négy másik díjat is. Borbély Alexandra a legjobb női főszerepet, Tenki Réka a legjobb női mellékszereplő, Ildikó pedig a legjobb rendező és forgatókönyvírásért járó kitüntetést tudhatja magáénak.

Ingyen filmek a Filmarchívumtól! A nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Nemzeti Filmarchívum különleges ajánlatot tett. Március 19-ig ingyen nézhető, felújított ’48-as filmeket tekinthetünk meg az interneten. Összesen négy filmet kaptunk tőlük a videomegosztó csatornájukon; Sára Sándor 80 huszár című filmjét, Lugossy László Szirmok, virágok, koszorú c. filmjét, mely Ezüst Medve-díjat is nyert; a nagysikerű Föltámadott a tengert Nádasdy Kálmán rendezésével, és végül, de nem utolsó sorban A kőszívű ember fiait Várkonyi Zoltán jóvoltából.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?