Könyvek

Márciusban érkezik a világhírű zenei producer könyve!

Március végén kerül a boltok polcaira Rick Rubin zenei producer könyve, A kreatív folyamat – Az alkotás, mint életmód címmel. A kötet középpontjában az áll, hogy hogyan lehet kreatívan, alkotó módon élni, valamint máshogyan viszonyulni a világhoz.

Rick Rubin háromszoros Grammy-díjas zenei producer, aki nagy sikerrel dolgozott együtt Beastie Boysszal, a Red Hot Chili Peppers-zel, a U2-val, a Metallica-val és Adele-lel is. Az évek során rengeteg tapasztalatot szerzett és volt lehetősége átgondolni, honnan származik a kreativitás, megtanulta, hogy művésznek lenni nem konkrét eredményekről szól, hanem a világhoz való viszonyról. Állítása szerint a kreativitásnak mindenki életében ott van a helye, és erre a helyre ezzel a könyvvel könnyű rátalálni.

Rick Rubin – A kreatív folyamat

Rick Rubin mesteri módon segít az embereknek abban, hogy kapcsolatba kerüljenek saját kreativitásuk forrásával. Ebben a csodálatosan míves könyvben az évek során felgyülemlett bölcsességét osztja meg olvasóival. 

„Eredetileg arról akartam írni, hogyan készítsünk minél nagyszerűbb műveket. De végeredményben arról szól a könyv, hogyan éljünk.”  – Rick Rubin

Sok híres zenei producer ismertsége arra épül, hogy létrehozott valamiféle karakteres hangzást, amelyet egy adott korszakhoz kötünk. Ellenben Rick Rubin egy közeget teremt meg, amelyben mindenféle műfajban alkotó, mindenféle hagyományba tartozó zenészek képesek arra összpontosítani, pontosan kik is ők, és mit kell nyújtaniuk. Rick rendszeresen segített az előadóknak túllépni saját várakozásaikon, hogy önkéntelenül felszabadítsák a bennük rejlő ártatlanságot, és ezáltal elkerülhetetlenné váljon a meglepő dolgok születése. 

Rubin az évek során ráébredt, mi tesz jót a kreativitásnak és mi nem; felismerte, hogy művésznek lenni nem egyes konkrét teljesítményeken múlik, hanem inkább azon, hogy az ember milyen viszonyt alakít ki a világgal. A művész által bejárható útnak mindannyian nekivághatunk. A kreatív folyamat élményszerű, jótékony tudást tartogat, egy élet munkáját sűríti magába. Megtudhatjuk belőle, miként állítsuk szolgálatunkba a kreativitás pillanatait, perceit, óráit, napjait – azt a felvillanyozott, magasztos állapotot, amelyhez egyre közelebb juthatunk, amely egész életünkre kiterjedhet. 

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?