Májusi könyvmegjelenések

Hogy májusban se maradjunk olvasmány nélkül, érdemes lesz átbogarásznunk a hamarosan megjelenő új könyveket.  Nem számít, hogy szépirodalomra, izgalmas thrillerre vagy egy könnyed, szórakoztató olvasmányra vágysz, itt megtalálod, amit keresel.

 

 

Andrew Gross – Egy ​kém Auschwitzban

A mintegy négyszáz oldalas regény egy izgalmas történelmi thrillernek ígérkezik. A történet 1944-ben játszódik Auschwitzban, ahol fogva tartják Alfred Mendl fizikusprofesszort. Amikor elhurcolták, minden könyvét, jegyzetét elégették, de a náciknak fogalmuk sem volt, hogy mit pusztítottak el. Alfred ugyanis az egyetlen személy, aki rájött az egyenletre, ami még hiányzik az amerikaiaknak az atombomba előállításához. Épp ezért, amikor az amerikai titkosszolgálat dekódolja a Lengyelországból érkező üzenetet és megtudják mi történt, azonnal intézkedniük kell, hogy még időben kimenekíthessék a férfit a haláltáborból.

Kiadja: Lettero

Megjelenés időpontja:2020. május 4.

 

Kis kedvencek és híres gazdáik bizonyára remek szórakozást fog nyújtani gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A könyvből megtudhatjuk, hogy a világhírű tudósok, képzőművészek, írók és költők milyen kapcsolatban álltak házi kedvenceikkel, legyen az Freud csaucsau kutyusa vagy Frida őze. Einstein például rossz vicceket mesélt a papagájának, Bibonak, Dorothy Parker pedig, aki nagy állatszerető hírében állt, egyszer hazavitt egy talált bébialigátort a kádjába. Ilyen és ehhez hasonló szokatlan, vicces és szívmelengető történeteket olvashatunk ebben a gazdagon illusztrált, elbűvölő könyvben.

Kiadja: HVG Könyvek

Megjelenés időpontja: 2020. május 4.

 

Jó hír Az éhezők viadala rajongóknak, hogy a népszerű trilógia egy előzménytörténettel fog bővülni, ami a tizennyolc éves Coriolanus Snow történetét fogja bemutatni, aki épp a mentori posztjára készül a Viadalban. A mindenre elszánt, becsvágyó Coriolanus fontos feladat előtt áll. A nehéz helyzetben levő Snow-ház jövője ugyanis azon múlik, hogy képes lesz-e győztest faragni kiválasztottjából, aki nem más, mint a 12. körzet lány bajnoka. És miközben az arénában életre-halálra szóló harc következik, Coriolanusnak el kell döntenie, hogy a szabályok követése vagy a túlélés a fontosabb.

Kiadja: Agave Könyvek

Megjelenés időpontja: 2020. május 19.

Látványos és gazdag útikalauz a felkelő nap országáról, ami egy rendkívül átfogó képet nyújt a Japán kultúráról. Elkalauzol minket a street food árusok, onsenek, anime karakterek és J-Pop szupersztárok világába, miközben persze nem feledkezik meg a harcművészetekről és az építészetről sem. Bemutatja Japán mindkét arcát, azt a kettősséget a modern és a hagyományos világ között, ami olyan izgalmassá és vonzóvá teszi sokak számára az országot. Jó választás lehet ez az olvasmány, ha szeretnénk az otthon kényelmét élvezve elkalandozni egy távoli országba.

Kiadja: Bookline Könyvek

Megjelenés időpontja: 2020. május 20.

Nem feledkezhetünk meg a kortárs magyar irodalomról sem. Nádasdy esszékötetei és versei után ezúttal egy novelláskötettel jelentkezik, mely az egyik kedvenc visszatérő témájával foglalkozik, a szerelemmel. A ​szakállas Neptunban melegekről mesél el változatos történeteket a világ különböző pontjain, Rómától kezdve egészen Angliáig. A kötetben olyan szerelmes történeteket olvashatunk, amik mesélnek a titkolózásról, az érzelmek felvállalásáról és a testi illetve lelki vágyakról.

Kiadja: Magvető

Megjelenés időpontja: 2020. május 25.

 

 

Caroline Bernard – Frida ​Kahlo és az élet színei

A mexikói festőnő népszerűsége továbbra is töretlen, így bizonyára nagy népszerűségnek fog örvendeni a róla szóló legújabb életrajzi könyv. Frida tizenhét évesen súlyos buszbalesetet szenvedett el, de a hónapokig tartó lábadozás során magára talált a festészetben. Élete során a legkülönbözőbb testi és lelki fájdalmakat állta ki és házassága a híres mexikói freskófestővel, Diego Riverával sem nevezhető a legkiegyensúlyozottabbnak. A könyv betekintést enged Frida életébe, ami által a műveiben fellelhető különleges szimbólumrendszert is jobban megérthetjük.

Kiadja: Kossuth

Megjelenés időpontja: 2020. május 29.

 

Hozzászólások