Filmek

Májusban visszatér Johnny Depp a filmvászonra

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Johnny Depp történelmi karakterként mutatkozik újra egy mozifilmben. Nos, most már azt is tudjuk, hogy mikor jelenik meg a film, illetve egy hangulatos előzetest is kaphattunk!

Franciaországba kalauzolnak el bennünket

Johnny Depp az exfeleségével való tárgyalása után ismét belevetette magát a munkába. Nem is akármilyen szerepre kérték fel őt, hiszen egy történelmi személyt formálhat meg, XV. Lajos, francia uralkodó bőrébe bújik. A film egy rangos eseményen, a 76. Cannes-i Filmfesztiválon mutatkozik majd be először.

A történet szinopszisa: „Jeanne Vaubernier, egy fiatal, munkásosztálybeli lány, aki éhes a kultúrára, és élvezetekre vágyik. Intelligenciáját és vonzerejét arra használja fel, hogy egyre feljebb a lépkedjen a társadalmi ranglétrán. XV. Lajos kedvence lesz, anélkül, hogy tudatosítani magában a kurtizáni státuszát, és segít neki visszanyerni az életkedvét. Őrülten egymásba szeretnek. Jeanne minden illendőség és etikett ellenére  Versailles-ba költözik, érkezése viszont botrányt okoz az udvarban”

Az előzetes alapján az alkotók igyekeztek hűek maradni a korabeli francia udvarhoz, ruhákhoz és külsőkhöz.

A főszereplő egyben a rendező is

A filmben szereplők között van Benjamin Lavernhe (Szerelem második látásra), Melvil Poupaud (Fiatal szeretők), Pierre Richard (Magas, szőke férfi felemás cipőben), Pascal Greggory (Piaf), és India Hair (Állva maradni). Jeanne du Barry szerepében lévő Maïwenn színész-és filmrendező, aki jelen esetben is részt vett a munkálatokban.

A film tehát május 16-án debütál a fesztiválon, illetve ugyanezen napon a francia mozikba is bekerül a film. Több, mint egy évvel később pedig a Netflixre is felkerül majd.

Ti várjátok már a filmet?

Hozzászólások