Zene

Magyarországon forgatta legújabb klipjét Ellie Goulding

Ismét egy híres énekesnő választotta hazánkat legújabb videóklipje elkészítéséhez. Biztosan emlékeztek még Selena Gomezre és Katy Perryre, akik szintén Budapesten forgattak néhány éve.

Ellie Goulding brit énekesnő és dalszövegíró, akinek az áttörést az iTunes, végül pedig a BBC hozta meg, amikor megnyerte a 2010-es “Év hangja” címet.  A 31 éves énekesnő nevéhez azóta több sikeres dal fűződik, például a Szürke ötven árnyalatának filmzenéje is hozzá kapcsolódik. A jelenlegi videóklipet több hónapos előkészítő folyamatok előzték meg, a Fűszer Európából kampány keretein belül. A Magyar Turisztikai Ügynökség és az Universal Music Hungary támogatta, céljuk felhívni azon fiatalok figyelmét is, akiket a hagyományos marketing technikákkal nehezebb elérni.

Ellie mostani dala, a  Close To Me címet kapta, amelyhez a videót három napig forgatták, több nevezetességet is megjelenítve. Láthatjuk például a Budai Várat, a Halászbástyát, Gellért fürdőt, Várkert Bazárt vagy a Bazilikát is, de többször drón felvételen is rácsodálkozhatnak Budapestre a klipet nézők. Ellie Goulding egyébkét már járt Magyarországon, 2015-ben a Sziget Fesztiválon adott egy hatalmas koncertet. A mostani látogatásakor úgy tűnik sétált egyet a Lánchídon, illetve ellátogatott a Vásárcsarnokba is.

Idén többen is hazánkba látogattak, a hírességek közül Budapesten láthattuk Will Smith-t, a Terminátor Arnold Schwarzeneggert, és mint kiderült nemrégiben Gigi Hadid, modell is Magyarországra érkezett.
A Close To Me-ban egyébként közreműködött Diplo, amerikai Dj és Swae Lee rapper is. Úgy tűnik, hogy a terv bevált, hiszen a videó szerdán jelent meg, azóta pedig nézettsége töretlen: lassan másfél millió megtekintést tudhat magáénak.

Azt gondolom eléggé hangulatos lett a klip, főképp büszkeség, ha valamelyik híresség szívesen választja hazánkat és annak nevezetességeit bemutatni. Szerintem ez sikerült. Ti mit gondoltok?

Hozzászólások