DivatStílus

Magyar designer táskák

Magyar tervezők a tinédzserek gardróbjában?

A magyar design márkák presztízse talán még inkább megnőtt, amióta divat lett a magyar divat. Ennek eredményeképpen az ember azt hinné, hogy a különlegesebb, nem éppen a fast fashion vonalat követő magyar tervezők az egekbe árazott termékekkel bombázzák a vásárlói közeget, azonban ez korántsem így van. A feltörekvő fiatal designerek fő célja, hogy a magyar termékek a megfelelő piacon eljussanak a célközönséghez, éppen ezért rengeteg hazai textiltervező, azon fiatalok számára nyitja meg a kapukat, akik a 20-as éveik elején járnak.

Első körben Szimon Ágnes Nóráról és a Zoe Phobic jelenségről lenne szó. Az indie fashion vonalat képviselő magyar tehetség több, mint 10 éve alkotta meg a márkát és azóta is töretlen népszerűségnek örvend. Az évek alatt a ruhákból táskák lettek, a letisztult formák és a különleges, olykor merész anyaghasználat egyre inkább hódító hadjáratba kezdett a minimál stílust kedvelő fiatal felnőttek körében. Ágó táskái tökéletesen kielégítik a mai 21. századi független nők magabiztos viseletét, mindezt úgy, hogy nem kell több tízezer Ft-ot az embernek otthagynia egy-egy vásárlás során. A hazai brandek egyre inkább népszerűbbek és Budapest utcáin egyre több Phobic lánnyal találjuk szembe magunkat.

A skandináv stílusú vonalvezetés teljesen egyedi védjegyet ad a Zoe táskáknak. A kollekciókban a geometrikus formák páratlan kompozíciót hoznak létre a különböző színű műbőrökkel, az unikornisbőrrel vagy akár egy rózsaszín márványos bársonyanyaggal. A nyár folyamán a márkának sikerült egy kis üzlethelyiséget nyitnia Pest belvárosában, így aki, szeretne beszerezni egy nem mindennapi alapdarabot, ami bármilyen egyszerű szettet kiemel, mindenképpen látogasson el a Galamb utca 3. szám alá és nézze meg az új őszi kollekciót, ami a burgundi műbőrrel és a fekete szőrmével igazán feldobja a szürke, hideg hétköznapokat.

A következő hazai táskamárka az Ezsubegz. Azt szerintem rögtön leszögezhetjük, hogy ezek az egyedülálló darabok sokkal vadabbak a Phobic táskákhoz képest. Enyedi Zsuzsa, a tervező maga is egy bohém fiatal nő, aki a merész anyaghasználatáról és stíluskeveréséről ismert. Védjegyévé vált a szarvas minta és a különféle szőrmék széles palettájának a kihasználhatósága. A márka, talán attól olyan speciális, hogy nem fél ötvözni a különféle anyagokat, legyen az  műbőr, szövet, fém vagy műanyag.  A nyári fesztiválkollekcióban még a LED fények is szerepet kaptak. A fiatalos, modern táskák mellett neszesszereket és több apróságot is megtalálhatunk az online webshopban, így a folyamatosan bővülő kínálat lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a saját Zsubegz-ét.

 A 10.000 Ft értékben megvásárolható magyar brand márkák közül, az utolsó, amiről említést tennék, nem más, mint a Luna táska. Ez a márka viszonylag friss a piacon, én  idén tavasszal ismerkedtem meg közelebbről a kínálatukkal. Rögtön tudtam, hogy a leginkább gymbag-eket árusító kis csapattól azonnal rendelnem kell.  A designer táskákhoz képest, jóval áron alul sikerült a Lupa Beach-es nyaralásomra a tökéletes, trópusokat idéző tornazsákot beszereznem. A mosógépben mosható táska a homokos parton is állta a helyét. Az új őszi kollekció láttán úgy gondolom, hogy hamarosan bővül a gyűjteményem egy szép bordó szőrmés darabbal.

forrás: saját fotók

Hozzászólások