Könyvek

Magyar borítót kapott Leigh Bardugo új regénye!

Leigh Bardugo-nak itthon is hatalmas rajongótábora van korábbi fantasy-sorozatai, az Árnyék és csont és a Hat varjú miatt. A Könyvmolyképző erre  tekintettel úgy döntött, elhozza nekünk az írónő legújabb, már sokkal inkább felnőtteknek szóló történetét, melynek címe A kilencedik ház. A magyar kiadás borítójáról, a napokban rántották le a leplet!

A történet főszereplője Galaxy „Alex” Stern, aki nem éppen a legtámogatóbb szülői közegből érkezett. Hippi édesanyja egyedül nevelte, drogdíler haverjaival alkalmi munkákból élt, nem fejezte be a középiskolát és húszéves korában arról lett híres, hogy ő volt egy rejtélyes gyilkosság egyetlen túlélője. A kórházi ágyon azonban váratlan lehetőséget kap: felvételt kínálnak neki a világ egyik legrangosabb egyetemére. De miért pont neki? És ki lehet az, aki a hirtelen jött szerencséje mögött áll?

A fiú hamarosan a Yale-en találja magát, ahol a megbízatása szerint az ottani okkult társaságok tevékenységeit figyeli. Ám ahogy az ilyenkor lenni szokott, a tiltott mágia használata sosem vezet jóra.

A könyv már a fülszöveg alapján is nagyon izgalmasnak és misztikusnak ígérkezik, amihez remekül passzolt az amerikai kiadás borítója a sötét színeivel és a középen tekeredő fekete kígyóval. A magyar kiadásnál sem távolodtak el nagyon az eredeti koncepciótól. Bár itt már inkább a kékes szín dominál, a kígyót megtartották. Összességében ez a borító is kellően sötét és misztikus ahhoz, hogy az olvasó már azelőtt rá tudjon hangolódni a történetre, mielőtt egyáltalán kinyitná a könyvet.

Mi már nagyon várjuk, hogy milyen lesz maga a történet, bár Leigh Bardugo-t ismerve biztosak vagyunk benne, hogy nem fogunk csalódni!

A kötet várható megjelenési ideje: 2022.01.14.

 

Leigh Bardugo – A kilencedik ház

Miért épp ő? Mi a csapda?

Galaxy „Alex” Stern a Yale Egyetem legfurcsább elsőévese. Hippi anyja nevelte fel Los Angelesben, a középiskolát sem fejezte be, drogdíler haverok között és alkalmi munkákból élt, húszévesen pedig egy rejtélyes gyilkossági ügy egyetlen túlélője lett. A kórházi ágyán kínálják fel neki a második esélyt, a felvételt a világ egyik legrangosabb egyetemére. De miért neki? És ki mozgatja a szálakat?

Alex hamarosan különleges képessége miatt és a titokzatos jótevői megbízásából a Yale titkos társaságainak okkult tevékenységét felügyeli. A tiltott mágia alkalmazása viszont baljósabb és veszélyesebb, mint ahogy azt akár a legparanoiásabb elme is elképzelheti.

FELÉLESZTIK A HOLTAKAT, ÉS NÉHA AZ ÉLŐK A PRÉDÁK…

Hozzászólások