Könyvek

M. L. Eperke – Az Ősi Sziget

Ha szeretitek a gyönyörű borítós fantasy könyveket, akkor Az Ősi erők gyermekei megjelenése biztosan titeket is elvarázsolna. M. L. Eperke első ifjúsági regénye 2023 elején debütált, és azóta már további két folytatással bővült a bookstagram közösségben nagy népszerűségnek örvendő sorozat. A harmadik rész, Az Ősi Sziget a 2024-es Ünnepi Könyvhétre jelent meg, és egy legendás helyre kalauzolja az olvasókat Amélia társaságában.

Az Ősi Bizottsággal történtek után Amélia elszakad a barátaitól, akik azt hiszik, hogy életét vesztette. Egyedül Damien nem adja fel a keresését, mert képtelen elfogadni azt a lehetőséget, hogy az ő Mentája tényleg meghalt. Lucienne és Patrik azonban inkább az Ősi Bizottság újjáépítésében segédkeznek a bosszúszomjas Jin irányítása alatt. Vajon az új vezető megtartja a hagyományokat, vagy még nagyobb káoszba taszítja az Ősiket?

Amélia eközben felébred a legendákból ismert Ősi Szigeten, ahová Alex elvitte meggyógyítani. A hatalmas erejű fiú régóta szövögetett terve felforgatja a közösség életét ezen az eldugott helyen, és hamarosan újabb ellenséggel kell szembenézniük. Améliának meg kell erősödnie ahhoz, hogy felvehesse a harcot az Ősik megmentése érdekében. A feltáruló titkok megváltoztathatják nemcsak a lány és barátai, hanem az egész Föld sorsát is.

Több nézőpontban követhetjük az Ősi Szigeten és a külvilágban zajló eseményeket.

M. L. Eperke harmadik regényében minden eddiginél több szálon fut a történet, hiszen a főszereplőink különböző helyeken tartózkodnak. Míg Amélia szemén keresztül megismerhetjük a legendás Ősi Szigetet, addig Damien folyamatosan kutat az elveszett lány után a család régi barátja, Miléna segítségével. Lucienne és Patrik együtt dolgoznak az Ősi Bizottság megreformálásáért, de a fiú újabb titkai beárnyékolják a kapcsolatukat. Eközben ismét bepillantást nyerhetünk Alex gondolataiba, aki végre valóra válthatja a nagy tervét, ráadásul megszerezte magának a boldogsága kulcsát is.

Amélia felfedezi az Ősi Sziget szépségeit és veszélyeit.

A sorozat folytatásának legérdekesebb eleme egyértelműen az Ősi Sziget, ami a többség számára csak egy elfeledett legenda. Amélia viszont a gyógyulása során saját maga felfedezheti a különleges hely szépségeit és veszélyeit. Az Ősik látszólag békében és boldogan élnek a védőburokkal körülvett szigeten, ugyanakkor hamar felbukkannak a gyanús jelek. Alex már nem először jár itt, és óva inti a hűséges barátait, Noelt és Emmanuelt a Haldokló Erdőtől.

Damien és Lucienne útjai külön válnak a gyász miatt.

Az Ősi erők gyermekei testvérpárja, Damien és Lucienne mindig is összetartottak, most azonban az eltérő döntéseik elválasztják őket. A lány gyászolja legjobb barátnője, Méli elvesztését, ezért az új Bizottsággal járó munkálatokba temetkezik. Szerencsére Patrik mellett áll, de sajnos ő sem tudja megvédeni Jin manipulációjától. Damien képtelen elfogadni Menta halálát, így minden erejével és Miléna támogatásával a szerelme felkutatásán dolgozik.

Végre nagyobb teret kapnak a romantikus kapcsolatok a történetben.

Ahogyan Az Ősi Sziget dedikációja előrevetíti, ebben a részben elkezd kibontakozni a lassan építkező romantikus szál is. Amélia és Damien hosszú időt kénytelenek külön tölteni, ezáltal mindketten lehetőséget kapnak arra, hogy elgondolkodjanak az érzéseiken. Már a második könyvben vártam, hogy többet kapjunk a párosból, de közben a Bizottság elleni bosszút tervezgető Alexnek drukkoltam. Amélia és Damien kapcsolata a nehézségek ellenére megerősödik, és egy gyönyörű vallomást is olvashatunk. Lucienne és Patrik szintén közelebb kerülnek egymáshoz, viszont a könyv második felében háttérbe szorul a párosuk.

A borító és a belső illusztrációk ismét varázslatosak!

M. L. Eperke ifjúsági fantasy regényei magánkiadásban jelentek meg, ennek ellenére hihetetlenül gyönyörű külső és belső megjelenést kaptak. Az Ősi erők gyermekei sorozat illusztrátora, Burinskaite Karolina ezúttal is csodálatos alkotásokkal örvendeztette meg az olvasókat. A sötétkék és zöld hátterű borítón Améliát, Damient és Lucienne-t láthatjuk, akik mind különböző irányba fordulnak.

Az Ősi Sziget hihetetlenül izgalmas és egyre árnyaltabb karakterekkel teli folytatása Amélia és barátai történetének.

A sorozat harmadik része abszolút felülmúlta az előzetes elvárásaimat, pedig az előző két könyvet is nagyon szerettem. Az írónő bátran kinyitotta a történetet több nézőpontkarakter felé, és következetesen bővítette az Ősik világáról szóló ismereteinket. A váratlan fordulatok, az érzelmi feszültség, a múlt árnyékai és az új ellenség felbukkanása olyan függővéghez vezettek, amire egyáltalán nem számítottam. Ha tetszett nektek az előző két rész, akkor nagyon ajánlom nektek Amélia, Damien, Lucienne, Patrik és Alex történetének folytatását!

A recenziós példányért köszönet a szerzőnek!

Olvastátok már? Osszátok meg a véleményeteket velünk!

Kevin Hearne – 6. Hunted – Hajszolva

Hozzászólások