Könyvek

Lucy Score – Amin ​sosem leszünk túl

Lucy Score regénye, az Amin sosem leszünk túl hatalmas népszerűségnek örvend köszönhetően annak, hogy már a könyv magyar megjelenése előtt a TikTok felületén trend lett belőle a külföldi olvasók között. Emiatt nem csoda, hogy jómagam is igen kíváncsi voltam, mit tud ez a könyv, hogy ennyien szeretik? Mi benne a különleges? Így hát természetesen elolvastam, hogy kiderítsem.

A történetről

Az Amin sosem leszünk túl egyik főszereplője Naomi, aki frissen érkezett Knockmeut kisvárosába, hogy kisegítse ikertestvérét, aki valami nagy bajba került. A lány azonban nem jelent meg a találkozóhelyen ellenben másik főszereplőnkkel, a morgós, agresszív és igen jóképű Knox-al igen, aki már az első oldalaknál üvöltözik a megszeppent Naomi-val.

Hamar kiderül, hogy egy félreértésről van szó, ugyanis a kisváros lakói nem tudják, hogy Naomi és Tina ikertestvérek és míg Tina harcias, kleptomániás, na meg pocsék személyiség, addig Naomi egy kedves, figyelmes és gondoskodó nő. Miután sikerül mindenki tudtára adnia, hogy ő Nem Tina, el is kezd beilleszkedni a kisvárosba, ahol azért bőven akadnak körülötte bonyodalmak.

Szerethető karakterek

A könyv legnagyobb erőssége számomra az, hogy nagyon szerethetőek voltak a karakterek, azon belül is inkább a mellékszereplők, akikből bőven akad a kötetben. Knockmeut lakosai furcsán kedvesek – legalább is Naomi-val – és igen humorosak is. Stef, Naomi legjobb barátja például abszolút kedvenc lett könnyed humorával és éleslátásával és hasonló érzéseim támadtak a lány édesanyja kapcsán is, aki a drámai belépő után csupa jó pillanatokkal szolgált nekünk.

Érdekesség viszont, hogy amennyire szerettem a mellékszereplőket, a főszereplő Knox-ot annyira nem sikerült. Lucy Score valószínűleg egy igazán macsó, zabolátlan, önálló fickót szeretett volna alkotni, ami igaz is, de olyan arrogáns és bunkó volt egész idő alatt, hogy akármennyire is próbálkoztam, nem sikerült megkedvelni. Pedig el kell ismernem, igyekezett ő rendesen. Gondoskodó és figyelmes volt a legtöbb emberrel, főleg Naomi-val, viszont mindezt annyira tapló módon sikerült a legtöbbször, hogy egyszerűen nem értettem. Igazi irányításmániás tuskónak éreztem.

Viszont amíg Knox megőrjített, addig Naomi levett a lábamról és teljes mértékben tudtam vele azonosulni. Még ha a másik főszereplőtől ki is akadtam, értettem a vonzódását. Ahogyan azt is, hogy bár Tina minden tekintetben keresztül tett neki, ő mégis ragaszkodott hozzá.

Klisé-klisé hátán

Miután Knox minden lehetséges módon megpróbál segíteni a lánynak – természetesen morgolódások közepette -, elindul a nagyon sablonos forgatókönyv, ahol Naomi-val együtt az olvasó is beleszeret Knockmeut városába. Meg persze a fickóba, akivel a lány elég hamar intim közelségbe kerül, hogy aztán egyszer csak bekövetkezzen a drámai tetőpont. Viszont ezek a klisék jól álltak a könyvnek.

Bőven akadnak tüzes jelenetek

Fontos megjegyeznem, hogy az Amin sosem leszünk túl bővelkedik erotikus jelenetekben. Knox és Naomi kapcsolata igazán hirtelen és lobbanékony a szó összes értelmében. Bőven vannak benne viták, incselkedések és persze szex, legyenek bárhol. Ezek a jelenetek szépen kidolgozott, érzéki vonalat adnak a könyvnek, ami – be kell ismerjek – hatalmas erőssége, ugyanis vannak ebben a könyvben olyan részek, amiket túlzónak éreztem. Ilyen volt például a kocsma dolgozóinak összehangolt menstruációja és az akkor lejátszódó párbeszédek.

Jogos a TikTok szenzáció?

Akármennyire is szeretném azt mondani, hogy igen, sajnos nem. Az Amin sosem leszünk jól egy sokszor humoros, kedves regény, ahol egy igazán morcos agglegényt szelídít meg egy bárányka – és én imádom ezeket a könyveket. Azonban ekkora hype mellett arra számítottam, hogy lesz benne egyfajta plusz, amitől letehetetlennek fogom gondolni, valami hatalmas csavar, esetleg dráma. Viszont semmi ilyesmi nem volt.

Ez a könyv egy egyszerű romantikus-erotikus regény, ahol a drámát a gonosz ikertestvér okozza, aki mindenféle galibába hajszolja lányát, valamint testvérét. Nem láttam benne semmi extrát, olyat, amitől igazán egyedi lenne, csupán a gyönyörű borítóját.

A könyv üzenete

Fontos azonban kiemelnem azt, hogy nagyon szerettem ebben a könyvben azt, ahogyan Naomi a családjához állt. Hatalmas szeretet van az apró nőben, amit nem fél kimutatni. Legyen az bárki, egy ismeretlen pókerjátékos, az anyja vagy egy kislány, ő nyitott az emberek felé és ez egy nagyon pozitív tulajdonság. Ugyanakkor szó van benne a jótékonyságról, a bajbajutottakon való segítésről, amik fontos erények.

Összességében úgy gondolom, hogy az Amin sosem leszünk túl egy kellemes romantikus könyv, amit nem kell túlgondolni. Nem kell benne keresni a pluszt, az extrát és akkor nem éri az embert csalódás. Habár Knox-ot nem kedveltem meg, a Naomi-val való kapcsolatát élveztem és az erotikus jeleneteknél bár el-elpirultam, mégis úgy gondolom, kellettek a történetbe. Szórakoztató romantikus, ahol az erotika kerül a főszerepbe.

A recenziós példányért köszönet a Pioneer Books-nak!

Charlotte McConaghy – Az utolsó vándorlás

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?