Lucifer: A Netflix tárgyal a hatodik évadért

A DC képregények alapján készült Lucifer című sorozat kalandos utat járt be az elmúlt években. A széria a FOX-on indult útjára 2016 januárjában, Tom Ellis és Lauren German főszereplésével, és közel három évadon keresztül gondtalanul kísérhettük végig a pokolból meglépett ördög történetét. Hiába vált nagyon gyorsan sokak kedvencévé, a csatornánál nem voltak elégedettek a nézettségi adatokkal, így végül a kasza mellett döntöttek. A stabil és elszánt rajongók azonban nem hagyták szó nélkül a dolgot, és a közösségi oldalakat felhasználva kampányba kezdtek Lucifer megmentéséért. Ebben maguk a színészek is komolyan támogatták őket, ám ennek ellenére is sokáig teljesen reménytelennek tűnt a helyzet. Nem lehetett tudni, eredményes volt-e a megmozdulás, azonban egy hosszabb csendes időszak után kiderült, a Netflix befogadta az otthontalanná vált szériát. A negyedik évad már a streamingszolgáltatő által került bemutatásra, régi és új karakterekkel. Arra számítani lehetett, hogy a rajongók érdeklődni fognak Lucifer után a továbbiakban is, ám a széria a Netflix számára még így is nem várt sikereket hozott.

A megállapodás szerint a készítők a negyedik és az ötödik évad elkészítésére kaptak lehetőséget, ami már önmagában is nagy eredménynek bizonyult. A Netflix 2019 májusában tette elérhetővé a sorozat negyedik szezonját, ami összesen tíz epizódot tartalmaz. Az ötödik – és eredetileg befejezőnek tervezett – évad jelenleg még készítés alatt áll, de az eddigi információk szerint abban tizenhat részre számíthatunk, amit két részletben fognak bemutatni. Korábban arról lehetett olvasni, hogy Lucifer története itt véget ér majd, vviszont a pár nappal ezelőtt megjelent cikkek nem tartják kizártnak egy újabb szezon elkészülését sem.

Nemrégiben ugyanis olyan pletykák keltek szárnyra, hogy a Netflix tárgyalni kezdett a Warner Bros. stúdióval, hogy a sorozathoz elkészülhessen a hatodik évad is. Egyelőre nem lehet tudni, mennyire számít hitelesnek ez az információ, ám mivel maguk a színészek is megosztották hivatalos közösségi oldalaikon, reménykedhetünk a valóságtartalmában. Ti mit szólnátok a folytatáshoz?

Hozzászólások