Könyvek

Louise Edington – Modern Asztrológia

Louise Edington Modern asztrológia című kötete az Alexandra Kiadó jóvoltából került hozzám. Az alcím felhívja a figyelmet a könyv tartalmára és annak valódi céljára. Sokat vártam a műtől, hiszen egy nagyon igényes és információdús alkotásra számítottam. 

A Modern asztrológia új módszerek segítségével fejti meg, hogy milyen lehetőségek várnak még ránk az életben, és hogy hogyan válhatunk sikeressé. Louise írásának célja, hogy megtanuljuk értelmezni a születési képletünkben szereplő csillagjegyeket és bolygókat, házakat és fényszögeket, illetve tranzitokat egyaránt. Ha már sikerült megfejtenünk ezeket, akkor irányított feladatok segítenek át bennünket az életünkön.

Louice Edington közel harminc éve tanulmányozza a csillagokat és gyakorolja az asztrológiát. 2012 óta már evolúciós asztrológusként dolgozik. A terület minden része érdekli és az összeset ugyanúgy szereti. Legszívesebben abban segít másoknak, hogyan működnek a belső energiáik.

“Az Oroszlán a szilárd jegyek közé tartozik, uralkodója pedig a Nap. Az állatöv ötödik jele, itt kezdünk tudatára ébredni saját kreativitásunknak, és annak, hogy mi nyújt számunkra örömöt és élvezetet.”

A kötet tizenöt fejezetre oszlik. Az első részben megismerkedünk az asztrológiával és annak pszichológiájával. Elkezdjük értelmezni a csillagokat, mint a személyes fejlődésünk eszközei. Megnézzük a születési képletünket, hogy mik is vagyunk mi. Ezt követően jönnek az állatövi jegyek szépen sorjában. Ahogy a legtöbb hasonló gyűjteményben, itt is a kos csillagképpel kezdünk majd szépen haladunk előre egészen a halakig. Végül pedig egy kicsit mélyebbre áshatunk a fényszögek világában is.

Ahogy haladunk előre a lapokkal, Louise rámutat arra is, hogy milyen választási lehetőségeink vannak az életünkben a horoszkópunk hatására. Egyetlen választás sem lehet jobb vagy rosszabb a másiknál és ez rendkívül fontos. Az ember mindenből csak tanulhat.

Engem régóta érdekel az asztrológia, mindig is figyelemmel követtem az alakulását, tanulmányoztam saját magamat. Most viszont úgy érzem, hogy semmit sem tudok. Bár a könyv próbálja részletesen bemutatni ezt a területet, de nemhogy egy átlagos ember számára, némely része még nekem is érthetetlen volt. Nem azért, mert nem alapos vagy információdús, hanem pont az ellenkezője. Ehhez az alkotáshoz jóval többet kell tudni az asztrológiáról, hogy teljesen megérthessük az írást.

Ez persze egyáltalán nem baj, én élvezem a dolgot, így bátran ajánlom mindenkinek, aki egy kicsit többet szeretne tudni a csillagokról és a csillagképekről. Ehhez azonban szükség van arra is, hogy mélyebbre áss az asztrológia világában, hiszen csak így érthetjük meg a kötetet. A könyvet valószínűleg én is csak hónapokkal később tudom majd megfelelően kihasználni, de legalább rávett arra, hogy valami újba kezdjek bele.

A recenziós példányért köszönet az Alexandra Kiadónak!

J.-F. Mallet: Simplissime – A világ legegyszerűbb szakácskönyve

Hozzászólások