Sorozatok

Legjobb szuperhősös sorozatok 1. rész

A képregényrajongók számára az elmúlt pár év jelentősen kedvező volt, hiszen temérdek adaptáció készült egy-egy szuperhősös történetből. A mozik és a streaming szolgáltatók folyamatosan kapták a jobbnál-jobb alkotásokat és a fanatikusok is boldogan csemegézhettek a kínálatból, amiben a képregényekből ismert karakterek tűntek fel. Nézzük hát, hogy melyek jelenleg a legjobb előszereplős szuperhősös sorozatok!

Loki

Kezdjük a tavaly nyáron debütált mindenki kedvenc csínytevőjével, ugyanis Thor makacs, önfejű, huncut és ármánykodó testvére, Loki, megkapta önálló sorozatát a Disney+ streaming csatornán. Tom Hiddleston főszereplésével a 2021-es év egyik legjobb szuperhősös alkotásává nőtte ki magát. Loki kétségtelenül a Marvel-moziuniverzum egyik legnépszerűbb karaktere, ami különösen lenyűgöző, ha figyelembe vesszük, hogy ezt a státuszt úgy érte el, hogy minden egyes nagy képernyős fellépésében mellékszerepet játszott. A hatrészes sorozatban megismerhetjük Loki saját időugrásokkal teli kalandját, amit a színészek – köztük Tom Hiddleston, Owen Wilson, Sophia Di Martino és Gugu Mbatha-Raw – felejthetetlenné tettek.

The Boys – A fiúk

A 2019-ben napvilágot látott Szupik, azaz a The Boys egy olyan világot épített fel magának, amiben a szuperhősök nem éppen jó színben láthatóak. A Garth Ennis és Darick Robertson által készített képregény szupijai a népszerű szuperhősök kínos karikatúráinak változatai. A legtöbb tettüket a pénz vezérli és nekik a hírnév az, ami számít. Vannak olyan rajongók, akik ezt a fajta szuperhősös sorozatot jobban megszerették, mint az eredetit, ami hatalmas dicséret az íróknak, rendezőknek és az Amazon Prime-nak is. A történetben van egy ellenálló csoport, amit olyan emberek alkotnak, akik elvesztettek valakit a Szupik általi bűnüldözés vagy nem odafigyelés során. A főszereplők közt Jack Quaid, Karl Urban, Antony Starr, Erin Moriarty és még sokan mások. Idén nyáron érkezik a harmadik évad, amiben az Odaátból ismert Jensen Ackles is feltűnik majd.

Titánok (Titans)

A Titánok című szuperhősös sorozat még 2018-ban debütált, jelenleg pedig a 4. évad van készülőben. A Batman & Robin szálat tovább göngyölítették és Robinra, valamint az általa alapított Titánok csapatra fókuszáltak. A történet nagyon röviden annyi, hogy Dick Grayson (Brenton Thwaites) felhagy Robinnal és Gothemmel, Detroitba költözik és nyomozónak áll. Azonban a sors úgy gondolja, hogy nagyobb célt szolgál az ő tudása, ezért összehozza egy Rachel Roth “Raven” (Teagan Croft) nevű tinédzser lánnyal, akinek igen különleges ereje van. Dick a szárnyai alá veszi őt, de nem megy olyan egyszerűen, ami pedig arra készteti, hogy összehívja a korábbi társait, valamint új különleges barátokra is szert tesz.

Az egyébként elég sötét világgal rendelkező sorozat még 2003-ban debütált Tini Titánok című rajzfilmként a Cartoon Network-on. Ezt nagyon szerették a nézők, majd kapott egy feldolgozást 2013-ban, ami viszont nem nyerte el sokak tetszését. Végül pedig ezt követte ez az élőszereplős változat, amit szintén nagyon sokan imádnak. A berendelt 4. évad is hamarosan érkezik, amiben a Vámpírnaplókból és a The Originalsból ismert Joseph Morgan (Klaus Mikaelson) is főszereplőként tűnik majd fel. A hírek szerint nem hazudtolja meg önmagát, hiszen gonosz karakterként láthatjuk majd őt a Titánokban. Kíváncsian várjuk, mit hoz majd a sorozat.

Superman & Lois

A Superman és Lois című szuperhősös sorozat 2021 februárjában debütált és az első évad nagyon jól nyitott. Rengeteg elismerést kapott, kiváló minősége, a CGI jelenetek és a kiforrott sztori miatt, amelyek megkülönböztetik a The CW többi kínálatától. Bár egyes nézők számára túlságosan megalapozott, Superman & Lois váratlan helyekről merít erőt – anélkül, hogy spórolna az akcióval –, hogy saját útját járja egy zsúfolt szuperhős-univerzumban. A legjobb minősége azonban a szíve. A főszerepben Tyler Hoechlin láthatjuk, mint Clark Kent, és Elizabeth Tulloch tűnik fel, mint Lois Lane. Ők ketten a DC Comics ikonjaiként tündökölnek, akik a szülői szerep és a világ megmentésének egyensúlyáért küzdenek. Azt bizton állíthatjuk, hogy új távlatban közelíti meg Superman történetét, hisz ritkán láthatjuk őt édesapaként, férjként. Viszont a The CW csapata nem rest a régi sztorikból egy-egy elemet belecsempészni a saját kis világába. A sorozatnak jelenleg a 2. évadja fut.

The Flash

Végezetül pedig egy 2014-es, szintén The CW alkotásról lesz szó, amit széles körben minden idők egyik legnagyobb szuperhősös sorozataként tartanak számon. Még annak ellenére is, hogy a rajongók mostanra már kezdenek ráunni a The Flash történetére. A közel 8 éve debütáló alkotás a kezdetek-kezdetén nagyon felkapott volt, a villámsebességgel rendelkező Barry Allen sokak kedvencévé vált. A történet az ő életét követi nyomon, ugyanis bűnügyi tudósból extrém gyors szuperhőssé válik, miután véletlenül egy villámcsapás éri. Számtalan harc jön létre a sorozatban, valamint veszélyes, új metahumánokkal is találkozhatunk az évadok során,  de szerencsére Barry csapata, a STAR Labs segítségével szinte mindig kimászik a nehéz helyzetekből.

Nektek melyik volt a kedvenc sorozatotok?

A legjobb kórházas sorozatok

Hozzászólások