Könyvek

Lauren Asher – The Fine Print – Az apró betűs rész

Lauren Asher Dreamland Billionaires sorozata a tavalyi év során meghódította a közösségi média felületeket és világszerte keltette fel a romantikus könyvmolyok figyelmét. 2023 novemberében már magyarul is olvashattuk a népszerű sorozat első részét, Az apró betűs részt, amely a Könyvmolyképző kiadó gondozásában jelent meg. Ebben a regényben a három Kane fivér közül Rowan szerelmi történetét ismerhetjük meg. 

A történetről

Két főszereplőnk, Rowan és Zahra nem is lehetnének különbözőbbek. Rowan a nagyapja halála után azt a megbízást kapja, hogy legyen a nagy sikerű Dreamland vidámpark igazgatója, és az ott töltött 6 hónap alatt dolgozzon ki egy széleskörű tervet, amely a Dreamland fejlesztését és bővítését segíti majd elő. Zahra egy életvidám karakter, aki a park egyik szépségszalonjában dolgozik, ám mindig valami többről álmodott.  Egy részegen beküldött pályázat után Zahra csatlakozik az Alkotók csapatához, ahol minden héten valami kreatív ötlettel kell előállnia a park fejlesztéséről. Ám ezzel az álommunkával együtt jár egy zsémbes, érinthetetlen főnök is Rowan személyében.

Viszont Rowan meglátta Zahrában annak a lehetőségét, hogy a segítségével teljesíthesse nagyapja végakaratát, de azt egyikük sem gondolta volna, hogy a rideg munkakapcsolatból valami egészen több alakulhat ki.

Rowannak fel kell tárnia a jégszívét a szerelemért, de vajon Zahra képes a bizalmába fogadni, és engedni, hogy a szerelem átvegye az uralmat az érzelmei felett?

A könyv helyszíne maga a megtestesült tündérmese

A regény atmoszférája kétségkívül egyedi, hiszen nem minden nap olvasunk olyan romantikus történetet, ahol egy vidámparkba csöppenünk. Zahra színes karaktere  szintén senkihez sem fogható. Igaz, hogy a szerelmi bánat még mindig beárnyékolta a mindennapjait, viszont mindig önmaga volt a maga bohókás, csicsás módján, ami hatalmas inspiráció volt számomra. Rowan családi háttere már kevésbé volt mesébe illő, viszont a fellobbanó szerelem közte és Zahra között azt éreztette velem, hogy egy  mesébe csöppentem. Nyilván semmi sem fekete-fehér, voltak kevésbé szerethető részek a könyvben, de a lírai leírások, a szereplők érzelmeinek kibontakozása fantasztikus volt, engem nagyon megérintett.

Ha ilyen érzés közel repülni a naphoz, én örömmel vállalom az égési sebeket. Bárhol, bármikor.

Rowan szívéről felolvadt a jégpáncél

Rowan családi háttere semmi jót nem tartogatott. Anyja halála után az apja kegyetlenül bánt vele és két bátyjával. Az évek során Rowan önbecsülése egyenlő lett a nullával, amely ehhez a szőrösszívű munkamániás egyénhez vezetett. Azonban  Zahra mellett kezdett visszatalálni önmagához, újra örömét lelte az alkotásban és magában a parkban is. Kezdte elhinni, hogy valójában ő is ugyanolyan értékes, mint bárki más. Nem kell vagyon ahhoz, hogy valaki boldog és teljes életet éljen, elég, ha van egy olyan személy, aki feltétel nélkül szereti. Igazgatóként nehéz volt az alacsonyabb beosztásban lévő személyek problémáit észrevenni, viszont Zahra ezzel kapcsolatban is felnyitotta a szemét. Szó szerint a lehető legjobbat hozta ki Rowanből, és ezt a folyamatot imádtam végigkövetni!

Nem lett volna szabad átjárnod mindenemet, mint egy ellenszer nélküli méreg.

Ez a könyv abszolút a grumpy x sunshine típusba sorolható. Adott egy zsémbes főnök és egy sziporkázó alkalmazott. A köztük lévő ellentétek sok vicces párbeszédhez vezettek, viszont minden ellenére folyamatosan érezhető volt köztük a kötődés és az, hogy valójában mennyire illenek egymáshoz.

A romantika mellett komolyabb témák is helyet kaptak

A regényben szerepet kap a gyásszal való megbirkózás, a családon belüli verbális erőszak és a megfelelési kényszer. Viszont mindezzel meg lehet küzdeni, ha támogat valaki, és sosem hagy el bennünket a szeretet és a remény. A könyvben a gazdag-szegény mérce nagyon erősen megjelenik, hiszen Rowan egy milliárdos családból származik, míg Zahra egy hétköznapi ember. És hamar felszínre kerül, hogy bizony nem minden a pénz, nem mindenki tehetős és engedhet meg magának bármit, még olyan dolgokat sem, amelyek alapvetőek egy ember életében. A könyv egyik legfontosabb üzenete, hogy a fogyatékkal élők is számítanak és ők is ugyanolyan értékű emberek, mint bárki más.

Összességében

Nagyon tetszett ez a könyv! A történet elején azon izgultam, hogy vegyék végre észre, hogy rajonganak egymásért. Majd a könyv nagy részén olvadoztam a romantikus jelenetektől. A vége felé jó párszor összetört a szívem, de a happy end mindenért kárpótolt és boldogan csuktam be a könyvet. Minden romantikus léleknek kötelező olvasmány!

Liz Braswell – A vén idő mesél – AH magazin

Hozzászólások