Könyvek

Megérkezett a Krimi Ma pályázat győztesének legújabb regénye!

Megjelent Gráczer L. Tamás, a Krimi Ma pályázat győztesének legújabb regénye, Az Úr szukái! A kötet a Mátyás korabeli Buda és a későbbi Margitszigeten álló zárda ármánykodással teli életébe enged bepillantást egy izgalmas krimi keretein belül.

Az Úr szukái május 10-én került a boltok polcaira. A történet ezúttal is Marcusról fog szólni, a hóhérról, aki különleges megbízatást kap az anyakirálynétól. El kell utaznia a Szűz Mária-sziget zárdájába és kiderítenie mi az, amitől folyamatosan halnak meg az apácák. Ez azért is probléma, mert rossz fényt vet az uralkodóra, valamint szenté szeretnék avatni Boldog Margitot, azonban a halálesetek mindezt meghiúsítják.

Gráczer L. Tamás – Az Úr szukái (Budai hóhér 2.)

Buda, 1464. forró nyara. Marcus, a hóhér nap nap után végzi dicstelen munkáját az Úr nevében, a fáradalmakat pedig kedvese, a Molnár utcai fürdőházban dolgozó Regina karjaiban piheni ki.

Egy augusztusi délutánon azonban az anyakirályné, Szilágyi Erzsébet különös feladattal bízza meg: derítse ki, mi zajlik a Szűz Mária-sziget zárdájában, ahol egyre-másra halnak meg az apácák. Az idő sürget: az ország türelmetlenül várja, hogy Boldog Margitot a pápa végre a szentek sorába emelje – ám a halálesetek mindezt meghiúsíthatják, és nem csak a klastromra, de a zárdát támogató uralkodóra is rossz fényt vethetnek.

Míg egyesek Margit túlvilági bosszújára gyanakszanak, amiért az apácák néhány éve szakítottak „az Úr kutyáival”, a Domonkos-renddel, Marcus a titokzatos elhalálozások mögött sokkal evilágibb okokat sejt – ám hogy igazát bizonyítsa, meg kell találnia a gyilkost, legyen az bárki: akár egy szent, akár ember, akár az ördög.

A budai hóhér sorozat második kötetében, A háromfa hölgyecímű nagy sikerű történelmi krimi folytatásában Marcus, az éles eszű, talpraesett hóhér és kedvese, Regina ezúttal a Nyulak szigetére indul, ahol a csodák és szentek misztikus világa várja őket – ennek hatása alól pedig az örökké kétkedő hóhér sem tudja magát kivonni…

Gráczer L. Tamás krimije minden ízében izgalmas, a nyomozás hátterében pedig kirajzolódik a Mátyás korabeli Buda és a későbbi Margitszigeten álló zárda szövevényes, ármánykodással és kétes politikai szándékokkal terhes élete.

Lett költőnő verseskötete jelent meg a Prae Kiadónál!

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?