Könyvek

Könyvmolyhírek – érdeklődtetek a Molyon februárban

Folyamatosan pörög a Moly.hu Érdeklődnék, hogy zónája, ahol folyamatosan jobbnál jobb kérdéseket fogalmaztok meg a kiadóknak. Mi pedig, ahogyan azt januárban is tettük, februárban is összefoglaljuk az elmúlt idők kérdéseit.

Ahogyan az lenni szokott, most is a Könyvmoyképzőhöz érkezett a legtöbb kérdés, de lesz itt Fumax, Magvető és GABO Kiadós is. ha tehát szeretitek ezt a sorozatot, tegyetek fel ti is bátran kérdéseket a kiadóknak, akiket pedig arra kérünk, válaszolják is meg őket, a Könyvmolyok ugyanis telhetetlenek, mert imádunk olvasni!

Kezdjük is egyből a könyvmegjelenésekkel a Moly.hu oldalon, amely a Könyvmolyképzőt érinti. J. M. Darhower Sempre sorozatának második részéről azaz információ jött, hogy vagy idén év végén, vagy a jövő év folyamán érkezik, ennél pontosabb időpontja egyenlőre nincsen. Samantha Young Dublin Street c. sorozatának következő kötete is jönni fog, megjelenési dátuma azonban még ennek sem ismert. Teagan Hunter – Let’s Get Textual – Légy merész! folytatására az I Wanna Text You Up pedig várhatóan karácsonyra érkezik!

Idei megjelenések lesznek még továbbá K. Bromberg: Crashed-e, Cora Reilly: Bound by Honor-ja,  Kinda Kage: Price of Kiss, Elle Kennedy:The Risk., Erin Watt: Omladozó királyság, Ella Fields: Suddenly Forbidden, Kristen Callihan: Fall., Ella Maise: The Hardest Fall és Meagan Brandy: Boys of Brayshaw High-ja is. Adriana Locke: Sebhelyeinkbe írva pedig még év első felében várható! Jay Crownovertől a Rome, a Marked Men 3. része kapcsán a kiadó időponttal nem tud szolgálni.

Sarina Bowen Bittersweet folytatására, a Steadfast-ra az a válasz érkezett, hogy már megkezdték a tárgyalást a jogtulajdonossal, akárcsak a Ker Dukey – K. Webster babácska sorozat 3. része kapcsán. Penelope Ward Jake Understood című regénye még a fordítónál van, Amo Jones: Ezüst Hattyújáról viszont még nincsen információ.

Az újranyomás kapcsán Sarah J. Maas Szárnyak és pusztulás udvara című könyv volt kérdés, amelynél időpontot még nem mondott a kiadó, viszont ez nem jelenti azt, hogy nem fog érkezni. A Túlélők világának utánnyomásáról viszont biztosan tudni, hogy még nem született döntés, ahogyan Jennifer L. Armentrout Várok rád című sorozatának következő részéről sem, akárcsak az Outlander filmes borítós kiadásairól. Jó hír viszont, hogy Jenny Han Örökkön örökké: Lara Jean-ból lesz filmes borító!

Becca Fitzpatrick Finale – Végjáték (Csitt, csitt 4. része) újranyomása is kérdés volt, ez azonban nem szerepel a Könyvmolyképző tervei között (e-book-ban viszont lehetséges), ahogyan Dot Hutchison Pillangók kertjéből és a John Flanagan Jégföldjénből sem. Azonban az utóbbi folytatása már előrendelhető.

Sarina Bowen Roommate regénye kapcsán elég pozitív volt a kiadó, ugyanis azt írta a Moly.hu oldalán, hogy mindenképpen szeretne hozni az írónőtől még kötetet, és rajta tartják a szemüket a művein. Hatalmas hír viszont, hogy Winx könyvekre is van lehetőség, ugyanis a kiadó is nagyon szerette a sorozatot a Netflixen! A tárgyalását tehát megkezdték a jogtulajdonosokkal.

Szomorú hír, hogy Nancy Madore könyvet nem tud már kiadni a Könyvmolyképző, így a Enchanted Dreams című kötetet sem. Jennifer A. Nielsen The Captive Kingdom című könyve nagy kérdés volt, mivel idén angolul már az 5. rész is várhatóvá vált. A kiadó azonban azt a választ adta, hogy hamarosan lejárnak a trilógia jogai, ezen okból kifolyólag nagyon sokba kerülne újraindítani a sorozatot. További érv a nem mellett, hogy a harmadik résznek eléggé visszaesett a forgalma, és nem tudják, mennyire lesz hosszú a nemrég folytatott sorozat.

Szintén rossz hír, hogy Mia Sheridan A szerelem csillagjegyében c. sorozatának folytatása bizonytalanná vált a rossz eladási adatok miatt. A kiadó azonban arra kéri az olvasókat, hogy népszerűsítsek Sheridan könyveit, mert a Könyvmolyképző is nagyon szereti az írónőt és fájó lenne nekik elengedni.

Jay Kristoff A lótusz háborúja trilógia befejező részéről még nincsen végleges információ, ugyanis még nem szerződtek a könyvre. Szomorú hír viszont, hogy Bethany-Kris sorozata, A chicagói maffiaháború valószínűleg nem fog folytatódni, mert nem indult jól az első rész sem, a második pedig még annyira sem. Végleges döntés azonban még nem született.

Örömhír, hogy a Fumax kiadóhoz is több kérdés érkezett! A Csellengő gyerekek sorozatnak érkezik a folytatása, illetve a Riyria-krónikák 3. gyűjteményes kötete is idénre várható. Pontos megjelenési dátum azonban még nincsen.

Nicholas Eamestől, a Banda 3. részét is kérdezték, azonban ez csak az év második felében jelenik meg eredeti nyelven, tehát erre még várni kell. Viszont akárcsak az előző kérdést, úgy Az Öldöklő-naplók további köteteinek kiadása kapcsán is egy kedves tag válaszolt a Moly.hu rovatában, mégpedig azt, hogy

az  utolsó hivatalos infóm erről az volt, hogy próbálnak beszélni a kinti kiadóval, hogy a következő köteteket kettesével adhassák ki, és még tárgyalnak erről. Szerintem tavaszi időszakban tuti nem jön ki, maximum az év második felében (ha egyáltalán)

A Kolibri Kiadótól a Nevermoor harmadik része iránt érdeklődtetek, ezt azonban egy kedves tag válaszolta meg, miszerint tavasszal várható.

A Twister Media könyvei felől is volt kérdés. Tillie Cole Sweet Home, Raze című könyve folytatása kapcsán szintén egy felhasználói válasz érkezett. Eszerint a kérdező decemberben azt a választ kapta, hogy az elkövetkező 6-8 hónapban nem várható Tillie Cole megjelenés. Mivel a kiadói válasz elmaradt, Anne Bishop A Mások című sorozat folytatására nem érkezett válasz.

Ha pedig már a tagok válaszánál tartunk, a Park Könyvkiadónál is ilyen érkezett. Krumplihéjpite Irodalmi Társaság c. könyv utánnyomásáról azaz információ jött, hogy tervbe vették a témát és várhatóan filmes borítóval érkezik.

A Magvető Kiadó is érintett volt J. R. R. Tolkien kapcsán. A kérdés az volt a Moly.hu oldalán, hogy várható-e további könyvmegjelenése, a kiadó viszont csak annyit válaszolt, hogy a megjelenő Tolkien-könyvekről és a megjelenés időpontjáról a honlapjukon, illetve a Facebook oldalukon adnak hírt. Zárójelben megjegyzem, ez egy picit szomorú hír számomra, ugyanis szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy a könyves infóim 90 %-át a moly.hu -ról szerzem.

A Súlyszivárvány újranyomása is kérdés volt, ez azonban nem szerepel a Magvető tervei között.

Ami a Maxim kiadót illeti, Kristen Ciccarelli regénye volt terítéken, A hatalom tőre a fordító betegsége miatt késni fog, egészen pontosan a a nyári-őszi időszakra csúszik át.

A Gabo kiadóhoz természetesen most is érkezett Julia Quinn Bridgerton család sorozatával kapcsolatan kérdés. Colin történetére azonban még várni kell, mivel a kiadón kívül álló tényezők is befolyásolják a haladást. Viszont megígérték, hogy minden létező felületen közzétesszik az infókat, amint tudni valamit a negyedik részről. A Julia Quinn kérdések viszont még nem értek itt véget. A Rokesby család sorozatának 2-3. részének utánynomása is kérdés volt, amely előbb-utóbb sorra kerül. A negyedik rész pedig tavasz végén érkezik!

A Főnix Könyvműhelyhez Pat Walsh The Hob and the Deerman című könyvének kiadásáról érdeklődtetek, de ez sajnos nem szerepel a kiadó tervei között. Viszont pozitívum, hogy rajta van a “bővebb listájukon”.

Könyvmolyhírek – érdeklődtetek a Molyon januárban

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?