Könyvek

Könyvmolyhírek – érdeklődtetek a Molyon áprilisban

Megérkezett a következő része a Könyvmolyhírek sorozatunknak, melyben szokás szerint a Moly.hu oldalon levő Érdeklődnék, hogy… zónájából gyűjtöttük ki az általatok feltett  kérdéseket. Nagy örömünkre azonban egy kis újdonság került a cikkbe, ugyanis meglepő módon most nem érkezett olyan sok kérdés a Könyvmolyképző Kiadóhoz!

A Könyvmolyképző Kiadóhoz érkezett a kérdés, hogy Rick Riordan: A Kane krónikák 2. része, a Tűztrónus, érkezni fog-e puha borítóval,  amire az a válasz érkezett, hogy igen, amennyiben elfogynak a keményborítós kötetek.

Ella Frank egyre népszerűbb a Könyvmolyképzőnél! Bár a Temptation című sorozatról még nem született döntés, azonban a Vallomások második és harmadik részére már megvan a szerződésük! Mi több, a második (Julien) már a fordítónál van. Nyáron vagy ősszel érkezik viszont Brigid Kemmerer Storm Elementál sorozatának folytatása, illetve idénre várható még Melanie Harlow könyv is.

A kiadótól kérdezték meg Samantha Shannon regényét, a The Priory of the Orange Tree-t, azonban a Könyvmolyképző ezt nem adja ki. Továbbá a Hate Notes és a Risky Play sem várható idén. Nem született döntés Beth Revis sorozatáról, a Túl a végtelenen harmadik részéről, mivel a második rész nem fogyott jól.

A Galaktika kapcsán T. J. Klune Wolfsong sorozatáról érdeklődtetek, azonban a kiadó erről biztosat még nem tudott nyilatkozni. Annyit árultak el, hogy a Ház az égszínkék tengernél megjelenésétől és fogadtatásától függenek a szerző további művei.

A Maxim Kiadó is válaszolt a kérdésekre! Emily R. King: A századik királyné folytatása érdekelte egy kedves olvasót, azonban nem kapott jó híreket, ugyanis sorozatának nem érkezik folytatása, ahogyan Rebecca Ross Sisters of Sword and Song-ja sem jelenik meg. Illetve Evelyn Skye The Crown’s Game-je és Cinda Williams Chima The Demon King-je sem. Továbbá Nancy Drew könyvek sem jönnek.

Alexandra Brackentől azonban érkezhet! Az egyik molytag a Lore című kötet kapcsán érdeklődött, ahol azt a választ kapta, hogy lehetséges a könyv megjelenése, viszont nem az idei évben. Viszont Christine Lynn Herman kötetről viszonylag pozitívan írtak. Elvileg a szemüket rajta tartják a szerzőn és ha az első rész jól fogy, szó lehet a The Deck of Omens kötetről is.

Az Agave Könyveknél érkezni fog viszont Laurell K. Hamilton: A Terrible Fall of Angels című kötete, azonban még nem tudni semmi hírt a könyvről. Hafsah Faizal regényei kapcsán azonban nincsenek pozitív hírek, a kiadó sem a We Hunt the Flame-et, sem pedig a We Free the Stars-t nem tervezi megjelentetni. Laurell K. Hamilton: Sucker Punch című regény viszont nyár elején, a Könyvhétre megjelenik.

A GABO Kiadó sem kecsegtetett minket ebben a hónapban jó hírekkel. Victoria Aveyard Vörös királynő sorozatának folytatását, a Broken Throne-t és Cruel Crown-t, nem tervezik kiadni, illetve nem született Brian Staveley: Skullsworn és The Empire’s Ruin könyveiről. Artemis Fowl sorozatáról azonban nincs semmi, se jó se rossz, a járványhelyzet miatt.

Jó hír viszont, hogy júniusban érkezik Jonathan Strahan szerkesztésében a The Book of Dragons. És habár a sorozatok kerültek kérdéses helyzetbe, a Kiválasztott krónikája azért érkezni fog.

Érkezik a Fumax Kiadó gondozásában Andy Weir: Project Hail Mary című kötete! Bár nem a világpremierrel egy időben, de nem sokkal később már itthon is olvashatják a rajongók.

Könyvmolyhírek – érdeklődtetek a Molyon márciusban

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?