HírekKönyvek

Érkezik a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Április 25-én nyitja kapuit a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál! A Millenárison tartandó eseményen idén 24 ország képviselteti magát, mintegy 145 kiállítóval, ezúttal is számtalan eseménnyel. Az igazán színes könyvkínálat mellett író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, dedikálások, felolvasások és koncertek várják az olvasni szerető vendégeket. Ha nem akartok lemaradni egyetlen friss információról sem, javasoljuk hogy kövessétek a kiállítás facebook oldalát, de mi is megpróbálunk a lehető legjobban résen lenni és tájékoztatni titeket mindenről!

A Budapest Nagydíj idén is kiosztásra kerül! A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése Budapest főpolgármesterével, a Főváros támogatásával immáron huszonöt éve alapította meg a díjat, amely azóta Magyarországon külföldi írónak adható legrangosabb elismeréssé vált. Olyan szerzők tudhatják magukénak a díjat, mint például Mario Varga Llosa, Umberto Eco, Jonathan Franzen, Amos Oz vagy éppen Daniel Kehlmann.

Ugyancsak népszerű esemény az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja, amelyre 22 országból érkeznek az írók. Magyarországot a Margó-díjas Mécs Anna képviseli. Emellett, az Európai Írótalálkozó is folytatódik, amely április 26-án lesz megtartva, további részletek itt érhetőek el az esemény kapcsán.

Ezek mellett persze számos további érdekesség lesz megtalálható a Könyvfesztiválon, melynek ezúttal a díszvendége a Magvető Kiadó norvég szerzője, Karl Ove Knausgård lesz. A norvég stand szerencsére nem merül ki a díszvendéggel, további szerzők is csatlakoznak majd hozzá, többek között Klara Hveberg, Vigdis Hjorth és Marta Breen. A teljes listát az alábbi linken érhetitek el.

Ezalatt a pár nap alatt közel 400 esemény várható, ami azt jelenti, ezekkel koránt sincs kész a lista, mikre számíthatnak a kedves odalátogatók. Akik magyar könyvbemutatókban reménykednek, nekik jó hírünk van! Bodor Ádám, Eszterhai Katalin, Háy János, Nógrádi Gábor, Spiró György, Száraz Miklós György, Turczi István és Vámos Miklós is készül könyvbemutatóra!

Természetesen a gyermekek sem maradnak ki semmiből. Lesz mesemondás, koncert és közös éneklés, felolvasó- és papírszínház, játszóház, gyermekfoglalkoztató, emellett több vetélkedő – és persze könyvbemutató, dedikálás a Gyerek(b)irodalomban, amely idén a Millenárison, a Nemzeti Táncszínház vadonatúj épületének előcsarnokában kap helyet.

Tehát ne feledjétek, 2019. április 25–28. Millenáris, 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?