Könyvek

Könyvajánlóink – Ezeket olvastuk januárban

Előző hónapban összegyűjtöttük miket olvastunk 2018 decemberében, most pedig a januáriak következnek. Kezdjük is egyből az Álomgyár Kiadó egyik szerzőjével, Karina Halle-el, akinek a Nem lennék nélküled című regényét fogtuk a kezünkben. A történet a címre hivatkozva nem meglepően, egy romantikus sztori, amelynek főszereplői Steph és Linden megegyeznek, ha harminc éves korukban még szinglik lesznek – vagy legalább is nincsenek komoly kapcsolatban, akkor ők ketten fognak összeházasodni.

Aki egy olyan regényre vágyik, ami nem túl hosszú, könnyű vele haladni, de mégis romantikus és humoros, annak nem kell tovább keresgélnie!

Karina Halle – Nem lennék nélküled

A következő könyv amiről bejegyzés került ki, Paul Auster regénye, a Leviatán. A 21. Század Kiadó jóvoltából megjelent regényt akkor vegyétek kezetekbe, ha egy olyan történetet kerestek, amely rengeteg okos gondolatot és érzelmet tartalmaz. A cselekményt Peter Aaron meséli el, aki bemutatja halott barátja, Benjamin Sachs életét, amolyan emélkiratot alkot neki. Mindkét férfi író volt, és számtalan dolgot megéltek együtt, igazi csemegék az olvasók számára, hiszen az egész olyan élethű. Ebből a kötetből rengeteget lehet tanulni!

Paul Auster – Leviatán

Meghan March regénye, a Téged akarlak szintén az Álomgyár kiadónál jelent meg. A történet Keira és Mr. Mount kapcsolatának kezdetéről szól, mikoris a nőt meglátogatja Mount, aki kéri a fizetségét annak a hitelnek, amit a nőnek az exférje vett fel. A férfi ennek gyanánt a nő testét akarja, aki azonban ellenáll ennek az akaratos és arrogáns férfinak. Természetesen kezdődik a macska-egér játék, a sztori mégis végig romantikus és természetesen erotikus maradt, amit a női olvasók valószínűleg egyáltalán nem fognak bánni.

Meghan March – Téged akarlak

A következő kötet az Agave Könyveknél jelent meg, ami nem másról szól, mint az időben való utazásról. Tom Sweterlitsch izgalmas és pörgős történetet hoztott létre, ami teljes mértékben átkalauzol minket a múltba és a jövőbe is egyaránt. A regény Shannon Mossról szól, aki a NCIS-nél dolgozik még a kétezres évek előtt, 1997-ben. Számos bűnügyet viszont úgy oldanak meg, hogy egy gépezet segítségével előreutaznak az időben legalább húsz évet, és ott próbálnak rájönni, mit sikerült kideríteniük az évek során az esetekről. Ám ezúttal nemcsak egy igen aggasztó problémát kell megoldaniuk, még pedig hogy hogyan ölhette meg családját a halottnak hitt extengerész, hanem azt is, hogy a Terminusz – a világvége – minden egyes időbeni ugrással közelebb kerül a jelen időhöz. Tehát a föld is veszélybe kerül. Egyszerűen imádtam a Letűnt világokat!

Tom Sweterlitsch – Letűnt ​világok

A sci-fi sztori után egy novelláskötet következett a sorban, amik nem mástól származtak, mint George R. R. Martintól. Az Éjvadászok számos történetet mutat be az Ezer Világból, amik egytől egyig izgalmas, szívszorító, megbotránkoztató, de egyébként baromi jó. A kötetben megismerkedhetünk intelligens gombával, föld alatti lényekkel, más univerzumon élő különleges fajokkal és még számos olyan dologgal, amire mi még csak nem is gondolnánk. Ha elolvassátok a novelláskötetről szóló cikkünket, részletesebben is betekintést nyerhettek a sztorikba!

George R. R. Martin – Éjvadászok

Szintén nagy izgalmakat tartogatott nekünk Chevy Stevens Aznap éjjele. A történet Toniról szól, akit éppen szabadlábra helyeztek, börtönbe kerülésének oka pedig gyilkosság volt, melyet egyébként nem ő követett el. A regény nemcsak azokat az eseményeket mutatja be nekünk, hogy mi történt a múltban, mi váltotta ki azt a szörnyű éjszakát és mi történt akkor, hanem azt is, hogy Toni hogyan dolgozza fel a szabad életet. Hogyan válik tisztességes felnőtté és milyen problémákkal kell megküzdenie, illettve mikkel kellett megküzdenie fiatalként.

Ha olyan kötetet kerestek, ami nemcsak izgalmas, de tanulságos is, akkor ez bizony az. Iskolai bántalmazás, gyermekek kegyetlensége, szülő-gyermek közti viszony, börtönbeli tapasztalatok, ezek mind megtalálhatóak benne a hatalmas érzelmi hullámvasút mellett.

Chevy Stevens – Aznap ​éjjel

Az Egy falat kísértés eltér a szokásos regényektől és novelláskötetektől, amiket be szoktunk mutatni. Alexandra Jamieson kötete arról szól, hogy az emberek hogyan tudnak megküzdeni az ételzavarral. Együttérzéssel és őszinteséggel beszél a problémáról és segít a mélyen gyökerező gondok megoldásában és számos tanáccsal látja el az olvasót. Ahogyan Réka is írja a cikkben, ez nem feltétlen csak azoknak az embereknek szól, akinek étkezési zavara van, hiszen bennünk is ott van a sóvárgás, esetleg a vágy, hogy életmódot váltsunk, és ebben az Egy falat kísértés tökéletes kiindulópont lehet.

Alexandra Jamieson – Egy ​falat kísértés

A hónap utolsó napján George R. R. Martin – Tűz és Vér című kötetét osztottuk meg veletek. Ez a regény a Trónok harca előtt 300 évvel játszódik, mikoris Aegon két feleségével meghódította Westerost, a sárkányok hátán ülve. Izgalmas és tartalmas történet volt, amely még szerencsére nem ért véget, ugyanis ez az előzményeknek csak az első kötete!

A könyv kicsit száraz lehet azoknak, akik még nem olvasták az eredeti regényt, illetve azoknak is, akik nincsenek jóban a kevés párbeszédet tartalmazó kötetekkel, viszont izgalmas, alapos és imádnivaló lesz azok számára, akik viszont oda és vissza vannak a Tűz és Jég dala sorozatért. Személy szerint én imádtam és ittam minden szavát a szerzőnek, miközben áhitattal csodáltam a jobbnál jobb illusztrációkat! Az Alexandra kiadónak hatalmasat köszönet ezért a csodáért!

George R. R. Martin – Tűz & Vér

Ha kíváncsiak vagytok mit olvastunk Decemberben, kattintsatok a lenti linkre és megtekinthetitek azokat is, ne habozzatok!

Könyvajánlóink – Ezeket olvastuk decemberben

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?