Klasszikus remixek

Amikor a klasszikus zene szóba kerül, a fiataloknak ritkán csillan fel a szemük. De ha azt mondjuk, hogy már az ilyen daraboknak is vannak remixváltozataik? Hogy hogyan fér össze egyáltalán egy DJ és Beethoven? Olvassatok tovább és kiderül!

Ludwig van Beethoven

Nincsenek pontos adatok arról mikor és főleg hogyan kezdődött el hivatalosan ennek a műfajnak a kialakulása, de az biztos, hogy mára már több százezres rajongótáborral rendelkezik, vagyis napjainkra a YouTube felhasználók egyik kedvencévé vált. Talán ez lesz a következő nagy durranás, ami meghódítja a világot? Előfordulhat, mindenesetre már abban is fontos segítség, hogy a fiatalabb generáció megismerkedjen a komolyzenével és talán meg is szeresse azt.

De milyen egy ilyen zeneszám?

A YouTube legismertebb komolyzenemix feltöltője a Best Music Compilation vagy éppen Sonido Liberto, akik együtt rengeteg feliratkozóval büszkélkedhetnek! Szóval ha valakit komolyan érdekel a téma, akkor velük érdemes elkezdenie az ismerkedést.

Ahány önjelölt DJ, annyi keverési módszer: találhatunk olyan számot, aminek szinte teljes egészében meghagyták a klasszikus részét és ezt fűszerezték meg pár jól megszokott elemmel. Viszont akadnak olyanok is, amelyekben már csak nyomokban lelhető fel egy kis klasszikus hatás vagy szólam.  A repertoár széles, így mindenki kedvére válogathat és találhatja meg a neki legjobban tetsző keverési módozatot.

Mennyiben más ez, mintha egy szélesebb körben ismert számot mixelnek újra? 

Gyakorlatilag semennyiben. Az eljárási mód itt is azonos, csak a kiindulási alap tér el a megszokottól. Sőt, kifejezetten pihentető lehet, ha egy fárasztó nap után az ember egy kis újdonságra, különlegességre vágyik.

 

Hozzászólások