EgészségÉletmódGeek

Kivel beszéljünk, ha nem hallgat meg senki? – App ajánló

Nincs mit ezen szégyellni, mindenkinek vannak nehéz napjai, hetei és biztos vagyok benne, hogy többen küzdünk mentális problémákkal, mint amennyien be merjük vallani. Ebben az esetben egyértelműen a legjobb, ha profihoz fordulunk – akár ciki, akár nem. Viszont, ha csak éppen nincsen senki, aki meghallgatná az aktuális gondjaidat, akár bánatodat, akár örömödet, akkor itt van az ideális app, ami nem más, mint a Vent.

Első ránézésre talán a twitterre, vagy bármilyen közösségi oldalra emlékeztethet minket.

De miért jobb a Vent?

A Vent közösség és érzelem orientált. A sok önismereti és lelki gondokon segítő alkalmazásokkal ellenben itt nem egy géppel kommunikálsz, hanem másokkal és ez sokat segíthet, hiszen az emberek tényleg odafigyelnek és elolvassák, amit kiírsz. Már akkor látszik az, hogy mennyire érzelmi alapú az alkalmazás, mikor meg akarsz osztani valamit másokkal, ugyanis az első lépés egy érzelem kiválasztása, értelem szerűen az, hogy éppen hogyan érzed magad. Rengeteg lehetőség van, nem csupán a szomorú, mérges, vidám trióból lehet választani. Nem mellesleg ez az angol szókincsedet is bővítheti.

Honnan érzed a közösség erejét?

Rendben, ki lehet írni dolgokat, de eddig nem sokban különbözik a Facebooktól vagy a Twittertől. A Venten viszont érdemben lehet reagálni. Hogyha kommentet nem szeretnél írni, attól még tudtára adhatod a másiknak a törődésed. A kiírások alatt általában több gomb tűnik fel, s a kedvencekhez adáson kívül küldhetsz még az illetőnek ölelést, illetve egyéb gondolatokat jelezheted neki, hogy nincsen egyedül vagy éppen, hogy te is hasonló helyzetben vagy. Ezeken kívül pedig még érzésektől változóan rengeteg lehetőség van. Az egyedüli nehézséget a különböző angol rövidítések megértése jelentheti, de gyakorlásnak ez sem utolsó.

 

Hogyan működik?

A Venthez nem kell semmilyen közösségi oldallal hozzákapcsolódnod, Facebook és Google felhasználói fiók nélkül egyaránt tudsz regisztrálni, ami segíthet abban, hogy noname maradj, ne találjanak meg a valós ismerőseid, ha nem szeretnéd. Adatokat sem kell megadnod magadról, elég egy felhasználó név, egy profilkép és néhány szó biodba, ahol annyit mondasz el magadról, amennyit akarsz.

A feed hasonlít a többi szociális felülethez, akiket követsz, azoknak a kiírásait láthatod ott. Ám ettől függetlenül, a legutóbbi venteket is megnézheted az összes felhasználótól. Annak érdekében, hogy még inkább megtaláld a neked való társaságot, különböző csoportok alakultak, illetve indíthatsz egyet akár te, ha nem találtad meg a neked megfelelőt. Ezek széles skálán mozognak, van amelyik a depresszióval foglalkozik, vagy éppen az iskolával.

A közösség segítőkész és megértő, hiszen mindenki nagyjából ugyanazért van itt. Ezért ha bőven van mit kiadnod magadból, akkor ne habozz telepíteni a Ventet.

Hozzászólások

Kaprinyák Dóra

Teával üzemelő firkászati keresztmetszet, az esztétizmus kézfogója. Pingvinadmirális a könyverődben.