Királyok Veszte: a fantasy, amit nem hagyhatsz ki!

November 26-án jelenik meg az Agave Könyvek legújabb fantasy-sorozata, mely ezúttal a kiadó szerint a legambíciózusabb az idén megjelentek között. A Királyok Veszte kötet Jenn Lyons-tól ezúttal is keménytáblás, azonban a védőborítós külcsín mögött minden fejezetnek egyedi grafikája van. Mindemellett természetesen nem maradnak el a kötelező fantasys elemek sem, avagy térkép, több száz lábjegyzet és négy függelék is található.

„Jenn Lyons különböző uralkodóházakkal teli, intrikákban, csavarokban és akciójelenetekben gazdag regénye ereje teljében vonultatja fel a műfaj legjobb elemeit. Ebben a könyvben mindenki találhat magának valami szeretnivalót: van egy fiatal dalnok főszereplő, aki tolvajként kényszerül kiegészíteni a megélhetését, hogy eltarthassa az apját; van egy ősi, rettenetes jóslat, ami az istenektől a démonokig, a sárkányoktól a mágusokig minden oldalt megmozgat; és van egy lenyűgöző világ, ami fejezetről fejezetre egyre többet mutat meg magából, és megágyaz egy olyan kalandnak, amit biztos nem felejtünk el egyhamar. Már csak azért sem, mert a főhősünknek nem az a végzete, hogy megmentse a világot. Hanem az, hogy elpusztítsa” – írja a kiadó ajánlójában.

Jenn Lyons – Királyok Veszte

Nincs mit tenni, ha hív a végzet…

Egy dalnok inasaként Kihrin legendás tettek meséin nőtt fel. Közben tolvajként azért küzd, hogy elég pénzt gyűjtsön, és kijusson a Főváros nyomornegyedéből. Egyszer azonban rossz házat foszt ki, felfigyel rá egy démon, és az élete gyökeresen megváltozik.

Kihrin szorult helyzete magára vonja az egyik uralkodóház figyelmét, akik azt állítják, hogy ő a züllött hercegük rég elveszett fia, és maguk közé fogadják. Az ifjú, akinek az élete ezzel korántsem vesz örömteli fordulatot, belekeveredik új családja kegyetlen törekvéseinek hálójába, és hamar rájön, hogy rég elveszett hercegnek lenni egyáltalán nem olyan, mint a mesékben.

A helyzet csak tovább romlik, amikor Kihrin megszökik kincsekkel teli börtönéből. Megtudja ugyanis, hogy ő áll egy ősi, rettenetes jóslat középpontjában, és az istenektől a démonokig, a sárkányoktól a mágusokig minden oldal a saját céljai érdekében akarja felhasználni őt. Kihrin kénytelen szembesülni azzal, hogy a gyerekkorában hallott régi mesék elég sok mindenről hazudtak. Főképp arról, hogy a történet végén mindig a hős győzedelmeskedik.

De Kihrin talán nem is hős, hiszen nem az a végzete, hogy megmentse a világot. Hanem az, hogy elpusztítsa.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?