Agave KönyvekHírekKönyvek

Kettős szerepben – ismét egy John le Carré-regényből készült televíziós sorozat a láthatáron

November 15-én érkezik a John le Carré-életmű következő fejezete felújított kiadásban: az 1983-ban megjelent, Edgar-díjas Kettős szerepben a nyolcvanas évek nemzetközi kémkedésének bonyolult háttérvilágát mutatja be a szerzőre jellemző eleganciával és ügyességgel. A könyvből már 1984-ben filmet forgattak George Roy Hill rendezésében, idén pedig Park Chan-wook adaptálta sorozatra olyan nagy nevekkel főszerepben, mint Michael Shannon, Florence Pugh és Alexander Skarsgård. A sorozat ismét a The Ink Factory gondozásában érkezik, akik korábban már olyan nagyszerű le Carré-adaptációkért feleltek, mint a The Night Manager, Az üldözött és a Suszter, szabó, baka, kém. Az előzetes alapján a rajongók ezúttal sem fognak csalódni:

John le Carré – Kettős szerepben

Az AMC sorozata alapjául szolgáló regény.

Charlie, a húszas éveiben járó feltörekvő angol színésznő Míkonosz szigetén találkozik a jóképű Joseph-fel, és látszólag különleges, szenvedélyes kapcsolat szövődik köztük. A nő azonban nem tudja, hogy a férfi az izraeli titkosszolgálat tisztje, aki egy életveszélyes küldetésre próbálja őt beszervezni. Charlie hamarosan egy ravaszul felállított csapdában találja magát a “valóság színházában”: a célpont egy palesztín terrorista, aki Európában élő zsidókat akar felrobbantani. Vajon képes lesz Charlie eljátszani élete legveszélyesebb szerepét?

A Kettős szerepben igazi klasszikus, John le Carré egyik legjobbja. Az olvasót elképesztő ügyességgel vezeti be a nemzetközi kémkedés bonyolult háttérvilágába, és példátlan részletességgel mutatja be annak működését. A könyv a megjelenését követően elnyerte a rangos Edgar-díjat, majd 1984-ben filmet forgattak belőle George Roy Hill rendezésében, 2018-ban pedig Park Chan-wook adaptálta sorozatra.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?