Könyvek

Kémek és titkos játszmák Magyarországon

Dezső András a Maffiózók mackónadrágban című kötetével robbant be a köztudatba, amit a Magyar kóla követett. A szerző sikere abban rejlik, hogy olyan kevésszer emlegetett, gyakran elhallgatott témáknak megy utána, amelyek nemcsak fontosak, de érdeklik is az olvasókat. Hiszen ki ne olvasna el egy olyan könyvet, amely a maffiáról szól? Na és mi van a magyar maffiával? A magyarországi drogkereskedelemmel?

Vannak olyan emberek, akik nem is gondolnak arra, hogy ez a téma hazánkban is jelen van, hiszen sohasem beszélünk róla és még csak szóba sem kerül. Dezső András az Indexnél dolgozott, ma pedig HVG-s oknyomozó újságíró, aki kegyetlen őszinteséggel és hitelességgel ír könyveiben. Ősszel megjelenő harmadik könyvében pedig a hazánkban is aktív külföldi titkosszolgálatokról fog írni.

A Fedősztori címet viselő könyv a jelen történései mellett a rendszerváltás előtti eseményeket is bemutatja az olvasónak, hiszen olyan érdekességeket is rejtenek, melyek a mai napig nem kerültek feloldásra a titkosítás alól. Hogyan dolgoznak valójában a titkos ügynökök? Mi a különbség a kémfilmek és a valóság között?

A Fedősztori 2021. október 18-án fog megjelenni a 21. Század Kiadó gondozásában.

Dezső András – Fedősztori

Trükkös titkosszolgálati játszmák, árulások, titkok és bűnök, meglepő fordulatok Dezső András új könyvében. A Maffiózók mackónadrágban és a Magyar kóla című bestsellerek szerzője ismét egy zárt, a nyilvánosság előtt kevéssé ismert világba merül el és ragadja magával az olvasót. Egy olyan világba, ahol legtöbbször semmi sem az, aminek látszik. 

Megtörtént, ám hosszú időn át szigorúan titkos aktákban lapuló és eddig nem publikált magyar kémsztorik részletes rekonstruálásán túl a szerző felfedi mindazokat a módszereket, manipulációkat és játszmákat, amelyekkel a magyar és külföldi titkosszolgálatok dolgoznak egy folyamatosan változó világban, hol egymást segítve, hol egymás ellen – sokszor nemes, vagy nem túl nemes célok érdekében. 

A Fedősztori nem csak azoknak az olvasóknak jelent újdonságot, akiknek a hírszerzők, kémek és ügynökök világa ismeretlen, hanem azoknak is, akik sokat tudnak erről a területről, akár úgy is, hogy egy-egy történeten keresztül magukra ismernek.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?