Könyvek

Kelly St. Clare – A vámpírok játéka

Az Álomgyár Kiadó 2023-ban elhozta a magyar olvasóközönségnek Kelly St. Clare Vérkötelék című paranormális romantikus trilógiáját. A sorozat nyitókötete májusban debütált, novemberben pedig már az utolsó rész, A vámpírok játéka is elérhetővé vált Nagy Boldizsár fordításában. Ha kíváncsiak vagytok, hogyan zárul a fiatal örökösnő Basilia Le Spyre és Kyros Atagio, a Sundulus vámpírklán trónörökösének története, akkor tartsatok velem ebben a cikkben!

A huszonegy éves Basilia Le Spyre úgy érzi, hogy nagyon elrontotta az életét a nagyanyja váratlan halála után. Megpróbált felnőni Agatha örökségéhez, ezért átvette a családi birtok irányítását, és titokban csatlakozott a két vámpírklán háborújához. Basi igyekezett minél több ingatlant felvásárolni, hogy egyik királyi család se nyerhesse meg az Ingénium nevű játékot. Most azonban szembesülnie kell a tettei súlyos következményeivel.

Basi képtelen megtalálni az egyensúlyt a nagymamája emléke iránti kötelessége és a trónörökös Kyros iránti bonyolult, de egyre erősebb érzései között. Ráadásul a vércseréknek köszönhetően egyre közelebb kerül ahhoz, hogy ő maga is vámpírrá váljon. A felerősödött érzékei megnehezítik, hogy tisztán gondolkodjon, és meghozza a helyes döntést. Vajon Basi a végsőkig kitart a veszélyes játszma mellett vagy inkább megmenti Kyros családját?

Basi látványos karakterfejlődésen ment keresztül a kezdetek óta.

A fiatal örökösnő az első kötetben egy elkényeztetett és tájékozatlan főszereplőként mutatkozott be, akinek nemcsak a vissimók világa, hanem az átlagemberek hétköznapi élete is teljesen idegen volt. A folytatásban már érzékelhető volt a változás, hiszen Basi elhatározta, hogy teljesíti a nagymamája kívánságát, és megnyeri a vámpírok hatalmi játszmáját. Eközben a Kyroshoz fűződő érzései felerősödtek, de a kapcsolatuk még mindig hazugságokon alapul. A vámpírok játéka című könyvben kiteljesedik Basi karakterfejlődése, mert képes lenne akár önmagát is feláldozni a barátai és Kyros családja érdekében. Emellett végre megismeri önmagát, és rájön, hogy valójában mire van szüksége az életben.

Ezúttal a vámpírok kerülnek hátrányba Basival szemben.

Bár Kyros és Basi között egyre erősebb a vérkötelék, a Sundulus trónörököse mit sem tud a társa kockázatos akcióiról. Persze egyszer minden hazugságra fény derül, viszont mindvégig Basi kezében van az irányítás. Amikor már azt hinnénk, hogy az ifjú milliomos összeroppan a rá nehezedő elvárások alatt, egy alaposan kidolgozott stratégiával áll elő. Basi számára fontosak az elvei, ezért egyszerre próbálja garantálni az emberek és Kyros családjának biztonságát. Szerencsére Tommy, a komornyik Fred és a Laurel által vezetett adós vissimók támogatására ezúttal is számíthat.

Basi és Kyros kapcsolatát ismét komoly veszély fenyegeti.

A vámpírok játéka az előző kötethez hasonlóan egy feszültséggel teli történet, így csak az utolsó néhány fejezetben derül ki, hogyan alakul Basi és Kyros társi köteléke. Olvasás közben a főhősnővel együtt izgulhatunk, hogy vajon sikerül-e helyrehoznia a kettejük kapcsolatát, miközben megpróbál megmenteni mindenkit, aki fontos számára. Kyros szeretné alaposabban megismerni a társát, azonban a titkok, a játszmák és a hazugságok újra megingatják a bizalmát.

A borító tökéletesen illik az előző kötetek megjelenéséhez.

Az Álomgyár Kiadó nem vette át a Vérkötelék eredeti borítóit, hanem új stílusú külsővel ruházta fel a paranormális romantikus trilógiát. A záróköteten a már megszokott koncepciót láthatjuk: a véres Kyros áll a középpontban, Basi és Blöff City pedig épületei megbújnak a háttérben. Kétségtelenül látványos és figyelemfelkeltő a jóképű vámpír, viszont a leleményes főhősnő igazán megérdemelte volna, hogy legalább az utolsó könyv borítója rá koncentráljon.

A vámpírok játéka fordulatokban gazdag, szenvedélyes és szórakoztató lezárása Basi és Kyros történetének.

Kelly St. Clare Vérkötelék című trilógiája akciódús és vicces jelenetekkel teli befejezést kapott, amelyben az írónő szépen lezárta az egyes szálakat. Basi sokat fejlődött az első rész óta, hiszen elveszett és burokban nevelt lányból határozott és intelligens nővé vált, aki nem fél szembe szállni még a várost uraló királyi vámpírcsaládokkal sem. Kyros továbbra is ragaszkodik a saját elképzeléseihez, viszont sikerült elfogadnia Basi emberi értékrendszerét és elveit. Összességében kellemes kikapcsolódást nyújtott ez a sorozat, ezért bátran ajánlom a paranormális romantikus történetek és a vámpírok kedvelőinek.

A recenziós példányért köszönet az Álomgyár Kiadónak!

Olvastátok már? Osszátok meg a véleményeteket velünk!

M. L. Eperke – Az Ősi Bizottság

Hozzászólások