Könyvek

Kedvenc könyves családjaink I.

A család a legfontosabb dolog a világon. Meghatározó minden ember életében, akár pozitív, akár negatív módon. Felnőtt életében is bármennyire próbálja elfelejteni az ember, nem tagadhatja meg a múltját, a gyökereit. Éppen ezért ez a kapcsolat a könyvekben szintén nagyon fontos szerepet kap. Az alábbiakban mi is összegyűjtöttük nektek pár kedvenc könyves családunkat, akik leginkább a szívünkbe lopták magukat.

A Weasley család (J. K. Rowling – Harry Potter)

Talán az egyik legszimpatikusabb könyves család, akikkel valaha találkoztunk. A Weasley család J. K. Rowlig Harry Potter sorozatának kulcsszereplői, főként az egyik fiú Ron, aki a kötetek során Harry legjobb barátjává és bizalmasává növi ki magát. A család aranyvérű, ám nem büszkék erre és rokonszenveznek a muglikkal, ezért a varázslók egy része vérárulónak bélyegzi őket. Ám ez mégsem tántorítja el őket attól, hogy példamutató pozitivitással álljanak az eseményekhez és bebizonyítsák a világnak és az ellenségeiknek, hogy együtt bármilyen kihívással képesek megküzdeni.

A Song Covey lányok (Jenny Han – A fiúknak, akiket valaha szerettem)

A lányok Jenny Han A fiúknak, akiket valaha szerettem című történetéből lehetnek ismerősek (amiből azóta egyébként film is készült). A főszereplő a középső testvér Lara Jean, aki pont ebből a helyzetéből adódóan egyre több nehézséggel szembesül. Miután nővére Margot elköltözik Skóciába főiskolára, rászakad tulajdonképpen az, hogy ellássa a családját, ápolóként dolgozó apját és húgukat Kittyt. Hirtelen kell beletanulnia a szervezésbe a saját problémái mellett és csak ekkor döbben rá, hogy a nővére mindannyiuk számára a rendszert és az anyaképet jelentette  vér szerinti édesanyjuk halála után. A könyvben nagyon fontos szerepet kap maga a család, a testvéri kapcsolatok és talán mindannyiunkat ráébreszthet arra, hogy nem szabad mindent magától értetődőnek venni.

A Hangay lányok (Böszörményi Gyula – Ambrózy báró esetei)

Böszörményi Gyula Ambrózy báró esetei című századfordulós krimisorozata sok szempontból figyelemre méltó: nemcsak a karakterek kidolgozottsága miatt, vagy a tűpontosságú helyszínmegjelenítések miatt, hanem az egyik főszereplő Hangay Emília miatt is. A lány ugyanis képes arra, hogy a testvére eltűnése miatt belevesse magát egy teljesen új világba, ismeretlen helyeken, ismeretlen emberek között forduljon meg, vagy éppen veszélyes nyomozásokban vegyen részt, amivel nem egyszer a saját életét is veszélybe sodorja. Az izgalmas nyomozások mellett ez a sorozat tanulságos mese arról is, mi mindent áldozhat fel valaki, hogy megmentse a családját.

Ti melyik családokat sorolnátok még ide? Írjátok meg kommentben!

 

Hozzászólások