Könyvek

Karina Halle – Nem lennék nélküled

Az Álomgyár kiadó jóvoltából egy újabb Karina Halle kötetet vehettem a kezeim közé. A Nem lennék nélküled című sztori ismét egy romantikus történet, amelynek főszerepében Steph és Linden állnak, akik korábban megegyeztek arról, hogyha 30 éves korukra nem élnek komoly kapcsolatban, akkor összeházasodnak és együtt alapítanak családod. Természetesen ez így is történt, hiszen nem született volna meg a könyv sem. Az alkotás a McGregor testvérek sorozat első része.

Ha az életben az ember csak egy személyt is boldoggá tehet, akkor az életének értelme van.

Az érzelmes sztori rögtön azzal kezdődik, hogy megtudjuk, valóban sor kerül az eljegyzésre a fiatalok között. Ha a borítót vesszük alapul, akkor egy unalmas romantikus témát várnánk, de annál sokkal többet kaptunk. A két karakter már az első pillanattól kezdve szimpatikussá vált és több, mint 300 oldalon keresztül magukkal is ragadtak a jelenetek, amelyekben ők álltak a középpontban.

A romantika mellett sokszor volt humoros egy-egy fejezet, amelyeket a vicces beszólások tettek élvezhetővé. Egy nagyon jól kidolgozott és felépített könyvet olvashattam el, amelyről kizárólag azért nem írnék többet, mert túlságosan is spoileres lenne az ajánló. Annyit viszont megjegyeznék, hogy természetesen innen sem hiányzott a számos erotikus bekezdés, de szerencsére nem erre éleződött ki az egész.

Legszívesebben dobozba zárnám a tekintetét, és egy életre megőrizném. Ha fáznék, rögtön kibontanám a dobozt, és amikor meglátnám az arcát, szívem-lelkem azonnal felmelegedne.

Ez a sorozat egy kicsit könnyedebb, mint az írónő korábbi történetei. Ott volt akció és számos túlontúl egyedi karakter. Ennek a könyvnek az elején Steph és Linden élik unalmas kis életüket, mindegyiküknek megvan a maguk párja, de nem igazán vannak oda értük. Hiányzik az a bizonyos plusz, a kémia, ami odaláncolná hozzájuk őket. Hamarosan ismét találkoznak, aztán jöhet a rengeteg hezitálás, hogy vajon jó ötlet lenne-e elkezdeni együtt valamit, amit korábban már annyiszor átrágtak. Mivel a karakterek igencsak szerethetőek voltak, így nem tudtam nem szurkolni nekik.

Természetesen ennek is megvoltak a negatívumai, hiszen az utolsó fejezetek már túltoltak lettek, egy kicsit talán túl érzelmesek is. Bár mivel én szeretem az ilyesfajta történeteket, így viszonylag könnyen elviseltem ezen részét, főként, hogy összességében nagyon is élveztem a kötetet. Mivel nem ez volt az első regény, amit Karina Halle-tól olvastam, így tudtam, hogy mire számítsak. Már alig várom, hogy a következő McGregor testvér sztoriját is a kezeim közé vehessem. Az Egy lépéssel közelebb 2019 tavaszán várható az Álomgyártól. Ha érdekel, hogy miről fog szólni az a könyv, akkor szerencsétek van, hiszen az első rész végén pár oldalon keresztül elmerülhetünk a folytatásban is.

Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki egy nem túl hosszú, ámde romantikus és humoros könyvre vágyik. A példányt köszönjük az Álomgyár Kiadónak!

Egy anya fájdalmas titka

Hozzászólások