Karen Brichoux – Kávé és kung-fu

Az ember társas lény, nem jó, ha egyedül van, és olyan barátokat keres maga  köré, akik örökre mellette maradnak. Néha egy szempillantás alatt megtaláljuk az igazit, de leginkább üres lakásba érünk haza és álmodunk egy kicsit más életről.

Nicci hónapok óta tűri, hogy barátnője, Carol randevúkat szervezzen neki, és a munkahelyén ténfergő szingli férfiaknak. Pedig hősnőnk jól megvan egyedül, Carol kiszemeltjei pedig az első kérdés után mennek a süllyesztőbe: szeretik-e a kung-fu filmeket?

Nicci egyfajta útmutatóként tekint rájuk, hiszen történeteik bármelyik ember életével párhuzamba vonhatóak. Niccinek is van egy idős mestere, hátba szúrják és ha nem is úgy, mint Jackie Chan-nek, de meg kell küzdenie a boldogságáért. Amikor belép az életébe két férfi, egy ügyfél és egy, a közeli kávézóban robotoló magányos dolgozó képében, a nő nem a tévé előtt, nézőként tapasztalja meg, miről szólnak kedvenc filmjei, hanem elszenvedőjévé válik azok cselekményének. Kétfelől kétféle szeretetet tapasztal meg, a testit és a lelkit, és bár egy idő után úgy tűnik, minden rendben van, egy kung-fu film sem elégedik meg csak egy fordulattal.

Leginkább felnőtteknek ajánlott, könnyed nyári olvasmány így az ősz utolsó meleg, napsütéses napjaira. Olyan, mint bármelyik régifajta romantikus regény, mégis lebilincsel és borzongást okoz. Ha ugyanolyan cinikusan és kritikusan szemléled a körülötted lévőket, mint Nicci, miközben egy kávé mellett találod meg a várva várt békét, akkor Karen Brichoux regénye neked való!

Hozzászólások