Sorozatok

Karácsonykor érkezik Sisi második évada

Az osztrák császárné már életében is a kor alakja volt, de ez azóta mit sem változott, hiszen filmek és sorozatok is készültek róla. A tavaly bemutatott Sisi – amelyet az RTL + csatornán sugároztak – idén visszatér a képernyőre a második évaddal!

Az utóbbi időben nagyon népszerűnek számítanak a kosztümös sorozatok, azon belül pedig a történelmi eseményeken alapuló műsorok. Mindegyik egytől-egyig sikeresnek bizonyultak, ezért az alkotók bátran mertek nyúlni más korokba, azon belül a főbb karakterekhez. Így készült el a múlt évben az RTL + megbízásából a Sisi című sorozat is, amely Erzsébet osztrák-magyar császárné életét mutatja be.

Az első évad ötvözte a kitalációt és a történelmet

Ugyan valós események alapján készült a sorozat, mégis az első évadban akadtak olyan momentumok, amelyek erősen kitalációk voltak. Az epizódokon ugyan nem rontott, de a történelmi hitelességet nem mindig sikerült belőni, így előfordultak olyan jelenetek, amelyek meg sem közelítették a császárné életét. A karakterek közt is akadtak olyanok, amelyek valószínűleg meg sem fordultak Erzsébet életében.  Hozzá kell tenni azt is, hogy bár sokan sziruposnak hitték a császári pár mindennapjait, azért Ferenc József és Sisi kapcsolata koránt sem volt az. Ezt a sorozat igyekszik is bemutatni, a színészek játékát pedig öröm nézni. E tekintetben egy egészen hihető sztorit kapunk, hiszen az ő életük egyáltalán nem volt felhőtlen.

Sisi hű támogatója lesz férjének.. vagy mégsem?

A sorozat ott folytatódik, ahol abbamaradt. A házaspár már több drámát megélt, elvesztették szeretett gyermeküket, Sisi pedig igyekszik beletanulni császárnéi szerepébe és segíteni férjének. Ferenc József több fronton háborúban áll, legfőképp saját magával. Hogy kiengedje a gőzt, nők szórakoztatják, amiről felesége is tudomást szerez.
A második évadban fiúk és trónörökösük születése tökéletessé teszi Sisi és Ferenc József boldogságát. Azonban az örömteli pillanatok mellett az európai hatalmi harcok kihívást jelentenek a pár számára. Otto von Bismarck azzal fenyegetőzik, hogy Ausztriát új háborúba kergeti. A császárné minden erejével igyekszik ott lenni férje és emberei mellett. Bár nagyon szereti Ferencet, és újra és újra megmutatja diplomáciai érzékét, úgy tűnik,  a személyes boldogság nem adatik meg a császárnénak. Sisi élete továbbra is az aranykalitkában ülő madáré. Amikor politikai küldetés miatt Magyarországra kell utaznia, találkozik a megszelídíthetetlen Andrássy gróffal. A férje és a lázadó vezér között lévő Sisinek végül nehéz döntést kell hoznia.

A főbb szereplők visszatérnek

A császárné szerepében Dominique Devenport, és a Ferenc Józsefet alakító Jannik Schümann-t is láthatjuk. Visszatér még, Sisi édesanyjaként Julia Stemberger, Zsófia főhercegnő, mint Désirée Nosbusch, Esterhazy grófnőként Tanja Schleiff. Új karakterként mutatkoznak be, Murathan Muslu, aki a magyarok egyik lázadó vezére lesz. Romy Schroeder játssza majd Sisi szolgálójának, Fanny-nak a lányát, és Amanda Da Gloria alakítja majd Andrássy gróf húgát. Bernd Hölscher pedig a porosz kancellár karakterébe bújik.

A Sisi második évadát december 26-án mutatják be. Magyarországon az Epic Dráma csatornáján lesz látható.

Hozzászólások