EgészségÉletmódGasztro

Karácsonyi tippek, amivel szebbé tehetitek az ünnepeket

December 24-e az év egyik legszebb napja, hiszen ekkor ünnepel együtt a család meghitt körben. A karácsonyfa állítása, a sütés-főzés, az ajándékozás mind-mind hozzásegítenek egy csodálatos karácsonyhoz. Ma szenteste van, illetv következik az a két nap, ami valóban az ünnepről szól. Összeszedtem nektek pár tippet, amivel szebbé tehetitek ezeket a pillanatokat.

Töltsétek a lehető legtöbb időt a családotokkal! 

Nem lehet hangsúlyozni, hogy milyen fontos ilyenkor, de az év többi időszakában is a családdal töltött napok. Sosem tudhatjátok mit hoz a jövő, ilyenkor viszont semmi más dolgotok nincs, minthogy élvezzétek a melegséget, együtt nevessetek anyával, apával, testvérrel. Az idősekről se feledkezzetek meg! Addig karácsonyozzatok velük, amíg megtehetitek, mert utána már csak nehezebb lesz.

Egyetek bátran!

Kérlek, ne most foglalkozzatok a fogyókúrátokkal. Higgyétek el, nem ez a három nap fogja sutbavágni az eddig elért mínuszokat. Egyetek bejglit, mézeskalácsot, puszedlit, szaloncukrot, ha megkívánjátok. Egy-egy egyikből sem fog megártani senkinek. Menjetek el utána sétálni családdal, barátokkal és máris jobban érzitek majd magatokat. Felesleges ilyenkor azzal törődni, hogy mi mennyi kalória, különösen vendégségben. Majd eljön az újév és szépen visszaálltok úgyis a megszokott rendszerre.

A terítés fontos! 

Az egyik kedvenc tevékenységem a sütésen és a fadíszítésen kívül, amikor megterítünk. Általában a fa színeihez igazodunk, mind a terítőt, mind a szalvétát illetően. Nincsenek különösebb díszek az asztalon sose, különben nem férnénk el, de fontos az összhang, hogy minél szebb legyen a szenteste.

Ne csak az ajándékokkal törődj!

Ha megkaptad a meglepetéseket, élvezd ki persze, de ne csak azokkal foglalatoskodj. Az ünnepek után is lesz időd játszani, olvasni, kreatívkodni. Most inkább nézzetek meg egy filmet a családdal és élvezzétek egymás társaságát. Mi a karácsonyi vacsorával kezdjük, pont azért, mert így legalább mindenki eszik és nem az ajándékokban merül el.

Ne tanulj!

Magamból kiindulva ne ekkorra tervezd be a tanulást. December 27-től még lesz időd bepótolni azt a pár tételt, amivel lemaradtál, de felesleges ekkorra beidőzíteni bármit is. Felejtsd el a sulit és a munkát is!

A legfontosabb pedig, hogy bármi is történt az elmúlt évben, próbáljátok meg nyugodt körülmények között és boldogan eltölteni ezt a három napot. Ezúton is szeretnék az AH Magazin nevében is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánni minden kedves olvasónknak! Reméljük, hogy a jövőben is velünk tartotok és nem feledkeztek meg magazinunkról! Csodás ünnepeket mindenkinek!

Forrás: http://s3.india.com/
https://uniformadvantage.files.wordpress.com/

Hozzászólások