AHdvent

AHdvent 15. nap – Karácsonyi Netflix filmek | 2020

A Netflix idén is betárazott karácsonyra, sorban jönnek ki az aranyosabbnál-aranyosabb karácsonyi filmekkel, amik tökéletes hangolódást nyújthatnak az adventi időszakban. Igaz, nem mind egy szuper alkotás, azonban arra pont megfelelőek, hogy egy kicsit kikapcsolódjunk és élvezzük a happy endet.

Elsőként a Karácsonyi csereberének második részére szeretnénk felhívni a figyelmeteket, amelynek főszereplője a gyönyörű Vanessa Hudgens, ráadásul triplán! Az első részben Stacy De Novo elutazik egy idilli kis országba, hogy benevezzen egy cukrászversenyre. A versenyen azonban belebotlik Lady Margaretbe, aki kiköpött másra, ráadásul a helyi herceg jegyese. A hercegnő szeretné megismerni a várost, így szerepet cserélnek. Ezt a cselekményszálat folytatja a Karácsonyi cserebere: Az új hasonmás, amely során Stacy és Margaret újból találkoznak utóbbi koronázása alkalmából. Mi több, újból kicserélik magukat, hogy Margaret több időt tölthessen a férfival, aki elrabolta a szívét. Ebbe a duóba csöppen bele a – meglepetés – harmadik hasonmás, aki Lady Margaret rokona.

A 2018-as Karácsonyi krónikák Kurt Russel szereplésében szintén folytatást kapott! Az első rész Teddy-ről és a húgáról, Kate-ről szól, akik egyedül maradnak karácsony éjjelén, mert édesapjuk meghalt, édesanyjuknak pedig dolgoznia kell. Kate elhatározza, hogy lefilmezi a Mikulást, akinek be is szálnak a szánjába. Mikor a Mikulás ezt észreveszi, lezuhannak Chicagóban. A gyerekek feladata lesz megmenteni a karácsonyt. A Karácsonyi krónikák: Második rész két évvel később játszódik, ahol a két testvér és édesanyjuk az új barátjával és annak fiával mennek nyaralni, délre egy űrsiklón. Kate és Jack felfedeznek egy féreglyukat, amin keresztül az Északi-sarkra jutnak a Mikuláshoz és annak feleségéhez. A két immár tinédzsert Belsnickel követte, aki egy igazi bajkeverő és fő célja, hogy ellopja a Mikulást és manóit védő karácsonyi csillagot. A Mikulás és Kate így hát elindulnak, hogy megállítsák Belsnickelt és megmentsék az ünnepet, ugyanis a csillag nélkül nincs karácsony!

A Karácsonyi hadgyakorlat az összes idei Netflix karácsonyi gyártmány közül a legaranyosabb. Egy kongresszusi titkárról szól, aki elhatározza, hogy főnöke kérésére a trópusokon levő légibázist bezáratja. Hamarosan el is utazik a helyszínre, ahol a terhelő bizonyítékok helyett a szerelmet találja meg kísérője személyében.

Megjelent Dolly Parton musical-je is! A Karácsony a kisváros terén egy édes kis zenés film, ahol egy kőszívű nő arra készül, eladja szülővárosa földjét. Ezt Dolly zenével, varázslattal és emlékek előidézésével próbálja megakadályozni, kisebb-nagyobb sikerrel.

Végezetül pedig az Alkalmi randevút hoztuk, mely elsőként került ki a Netflix kínálatába az idén. A történet szerint Sloane és Jackson megunja, hogy folyamatosan ők a szinglik az ünnepek alatt és piszkálják őket, hogy miért nincsen senkijük. Egy balul sikerült karácsony után összefutnak egy boltban és elhatározzák, mostantól kezdve ők egymás partnerei az év minden egyes ünnepnapján. A film humorosan mutatja be azt, hogy a két fiatal ünnepről ünnepre egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

Ha esetleg további filmek érdekelnének, tavaly összegyűjtöttük, hogy nekünk személyesen mik az aktuális – vagy éppen régi kedvenceink, azt megelőzően pedig azt örök klasszikusainkat! Válogassatok kedvetekre!

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?