Könyvek

Julie V. Scott- Before Heaven (Sky of Heaven 0.)

Julie V. Scott neve már ismerősen csenghet a könyves világban otthonosan mozgóknak. Az ő nevéhez fűződik ugyanis a Handmade By Julie V. Scott név alatt futó kézműves vállalkozás, mely könyves gyertyáival és kiegészítőivel az egyik meghatározó szereplő a hazai könyves berkekben. Julie most azonban egy teljesen új dologba vágta a fejszéjét; évekkel ezelőtt megírta, most pedig a nagyközönség elé tárta kisregényét, melynek címe Before Heaven (A mennyország várhat), ráadásul egy készülő sorozat előzménytörténete!

A történet főszereplője Remington Blake, aki odavan a zenéért és alkoholista apjával él együtt egy lakóautóban. Kilátástalannak érzi az életét, nincsen semmi jövőképe és fogalma sincs, hogy élhetne túl egy bántalmazó szülő mellett, mikor egy nap besétál az életébe (és az iskolájába) Natalie Keller, az új diák, aki amellett, hogy gyönyörű kellően karakán és öntörvényű ahhoz, hogy a fiú azonnal beleszeressen.

A lány reményt ébreszt benne, a fiú a megismerkedésük után már egyre többre vágyik a puszta létezésnél; igazán élni akar és sikerekre áhítozik. Ám ahogy az lenni szokott a dolgok nem hullanak csak úgy szereplőink ölébe, Remingtonnak ráadásul még az otthoni helyzettel is meg kell birkóznia valahogy.

Vajon elég lesz a lány iránt érzett szerelme, hogy a helyes irányba terelje? Képes lesz leszámolni a démonaival és ki tud szabadulni bántalmazó apja markából? Egyáltalán túl tudja majd tenni magát az őt ért veszteségeken és el tud indulni végre a saját útján? A kisregényből mindez kiderül!

A Before Heaven mindössze 124 oldal, mégis képes egy komplex történetet átadni nekünk. Nagyon gyorsan is olvasható, nemcsak a kötet rövidsége, de az írói stílus gördülékenysége miatt is. Éppen ezért sajnáltam is, hogy Julie nem bővítette még ki vagy 100 oldallal a könyvet, hiszen nagyon szívesen olvastam volna még a szereplőkről és a traumáikról bővebben is.

A cselekmény végig pörgött és fenntartotta a figyelmemet, Natalie és Remington szerelmét viszont néhol kicsit elsietettnek éreztem, amolyan első látásra szerelemnek, ami gyorsan alakul ki, majd gyorsan el is lobban, ám végül bebizonyították, hogy nem mindig az első megérzés a helyes.

Ahhoz, hogy beleszeress valakibe, néhány másodperc elegendő, de ahhoz, hogy bizalmat építs, talán egy élet is kevés.

A történetben fontos szerepet kap a gyászfeldolgozás is, mind Remington, mind az édesapja részéről. Érdekes egyébként, hogy amennyire utáltam az apa karakterét, ugyanannyira sajnáltam is, hiszen nemcsak a fia, hanem ő is elvesztett egy nagyon fontos embert az életéből. Bár ez nyilván nem mentség az alkoholizmusra és mindarra, amit Remingtonnal tett.

A fiú életének fontos része a zene, ez az, ami segít neki átvészelni az otthoni nehéz időszakokat, ebben mindig megnyugvásra lel. Barátjával Will-lel közösen fedezik fel a különféle bandákat és műfajokat, a tehetségük kibontakoztatásában pedig Will édesanyjának, D. néninek is jelentős szerepe van, aki gyakorlatilag anyja helyett anyja Remingtonnak is.

A szereplők közül tehát elsősorban Will édesanyja és Natalie volt a kedvencem. Többek közt az tetszett a lányban, hogy soha nem lehetett üres ígéretekkel és nagyzolással lenyűgözni, gyorsan átlátta a dolgokat. Emellett kellően talpraesett és határozott, akinek mindenről megvolt a véleménye.

Elvégre képesek vagyunk egyedül is virágozni, nem igaz?

Remington egy sokkal nehezebb karakter, aki a lelke legmélyéig sérült, viszont az egyik legnagyobb harcos karakter, akivel eddig találkoztam. Emellett brutálisan erős is, hiszen az őt ért tragédiák és traumák ellenére összeszorított foggal menetelt tovább.

Szívszorító történet az első szerelemről és a reményről.

Ezek után már sejthető, hogy a Before Heaven egy nem túl vidám könyv, több részhez érdemes papírzsepit is előkészíteni, mert helyenként bizony nagyon fájdalmas tud lenni.

Ami mellett azonban sajnos nem lehet elmenni, mert némileg rontják az olvasási élményt, azok a helyesírási és szerkesztési hibák. Bízom benne, hogy ezekre a további kötetekben jobban ügyelve lesz, mert a történet és a szereplők miatt mindenképpen szeretném tovább olvasni majd a sorozatot!

Összességében tehát elmondható, hogy a Before Heaven egy meglehetősen nehéz témájú, ennek ellenére nagyon gyorsan olvasható könyv, ami odaszegezi az olvasót a lapokhoz. Ajánlom mindenkinek, aki egy kicsit sötétebb témájú történetre vágyik, amiben azért néhol ott pislákol a remény is.

A recenziós példányért köszönet illeti az írónőt, Julie V. Scott-ot!

Richard Osman – Az eltévedt golyó

Hozzászólások