Sorozatok

Jön az Elátkozott helyek atlasza című sorozat

Egy újabb National Geographic műsor kerül képernyőre. A csatorna decemberben mutatja be új sorozatát, az Elátkozott helyek atlasza címmel. A szériában Sam Sheridan író-kalandor a világ pár sötét, elátkozottnak tartott helyszínére látogat el. Utána jár annak is, hogy mi igaz ezekből a legendákból, így jobban megismerhetjük Drakula történetét, a Bermuda-háromszög titkát és arról is információt kapunk, hogy létezett-e Atlantisz.

Vajon mi igaz a világszerte ismert babonákból és mesékből? Vajon tényleg éltek ezek a legendák vagy csak a képzelet szüleményei voltak? A főszereplő Sam Sheridan kutatja többek között Drakula szülőhelyét, de a Bermuda-háromszög és a louisianai mocsarak helyi folklórjába is betekintést nyerhetünk. Az újdonság decemberben indul útnak és minden szombat este 21 órától lesz látható a csatornán.

Az első részben a már említett Bermuda-háromszög kerül előtérbe. Sam oceanográfusok, fizikusok és valószínűségszámítási szakértők segítségével keres választ arra, hogy mi történt az Atlanti-óceán északi részén. Mindenki hallott már az elátkozott területről, ahol hajóknak és repülőknek veszett nyoma. De vajon tényleg nincs magyarázat ezeknek a szerencsétlen gépeknek az eltűnésére? Az első epizódot december 5-re tűzték műsorra, így este 9-kor érdemes bekapcsolni a tévét, ha egy igazán izgalmas tartalomra vágytok!

A folytatásban Atlantisz létezéséről hallhatunk információkat, ami Platón szerint egy természeti katasztrófa következtében elsüllyedt misztikus kontinens. Vannak, akik szerint az egész egy mese, mások viszont hiszik, hogy igenis létezett a legendás birodalom. Ennek az epizódnak a premierje december 12-én lesz.

December végén pedig még A mocsár átka is érkezik. Ez a rész 1915-be repít minket. Ekkor ugyanis Louisianában egy hoodoo kuruzslóasszony mocsarában a favágók leirtották az erdőt, ezért a nő megátkozta az egész vidéket és annak összes lakóját. A kuruzsló halála napján hurrikán söpört végig a területen, amely három várost rombolt le teljes mértékben. Az epizódra december 26-ig kell várnunk, így már meg is van az egyik karácsonyi néznivaló.

Ti melyik részt várjátok a legjobban az Elátkozott helyek atlasza című sorozatból?

Hozzászólások