FilmekMédia

Johnny Depp filmek, amiket még nem láttál

Johnny Depp a nyolcvanas évek végén kezdte színészi pályafutását. Számtalan szerepet kapott már azóta, emellett rendezőként is munkálkodik, A halál ára című film is a nevéhez fűződik. Elnyerte a Golden Globe díjat, illetve háromszor jelölték az Oscar-díjra. Leghíresebb szerepe Jack Sparrow kapitány a Karib-tenger kalózaiban. Ma elhoztunk nektek pár filmet, amiben a méltán híres Depp alakított, de nem annyira híresek. Semmiképpen  sem érdemes kihagyni őket! 

1.) A titkos ablak

A titkos ablak egy 2004-es horror-dráma,  ami David Koepp rendezésében jelent meg. A történet főszereplője egy sikeres író, Mort Rainey, aki válása után egyedül él hegyi házában. Egy nap meglátogatja őt egy rejtélyes idegen, aki azt állítja, Mort tőle lopta el egyik sikeres regényének ötletét. Az író be akarja bizonyítani, hogy az ő műve keletkezett előbb, az ehhez szükséges példányt viszont nem találja. Az őt vádoló idegen egyre gyakrabban látogatja, és egyre erőszakosabbá válik. Ez a film Stephen King Titkos ablak, titkos kert című regénye alapján készült.

2.) Mortdecai

Ebben a 2015-ös moziban Johnny Depp Charles Mortdecai-t alakítja. Ő egy műkereskedő, illetve igazi úriember, valamint kicsit őrült is. A tudomására jut, hogy egy lopott festmény hátuljára egy titkos kódot jegyeztek, amivel meg lehet találni a nácik rég eldugott kincsét. Azonban amikor elindul erre a különleges kalandra Amerikába, orosz maffiózók, a brit titkosszolgálat és saját felesége is a nyomába ered. Ez a film szintén David Koepp rendezésében készült.

3.) Sweeney Todd – A Fleet Street démoni borbélya

Benjamin Baker borbély boldog életét Turpin bíró teszi tönkre. Szemet vet Baker feleségére és kislányukra, ezért a férfit messzire száműzi egy hamis váddal, hogy megkaparintsa családját. A borbély visszatér a rabságból, és üzletet nyit a Fleet Streeten. Ám a boltjába betérők nem távozhatnak szép frizurával, ugyanis Baker rajtuk áll bosszút azért, ami vele történt korábban. A gyilkosságokban a szomszédasszony van segítségére, aki előnyt kovácsol a hullák eltüntetéséből, és isteni húsos pitét árul. Ezt a zenés drámát Tim Burton rendezőnek köszönhetjük, aki rengeteg közös munkát vállalt Depp-pel.

4.) Cry-Baby

Az 1990-es Cry-Baby mára már egy igazán klasszikus mozi lett. A rock and roll korszakban járunk, az ötvenes évek elején. Két csapatra szakadnak a fiatalok, a vad, törvényszegő bőrdzsekisek táborára, valamint a gazdag, előkelő tinikre. A lázadók bandájának vezére Wade, akinek a sírásáért minden lány odavan. A másik csapatba tartozik Allison, aki zeneszeretete miatt Wade bandájába sodródik. A vezér beleszeret a lányba, de különbségeik sok akadályt szülnek.

5.) Éjsötét árnyék

A Collins család Amerikában telepedett le, a halászatból jelentős vagyont szereztek. Birtokukat egy idő után Barnabas kapja meg, aki bár imádja a gazdaságot, a nőket sem veti meg. Óriási hibát követ el, amikor összetöri egy boszorkány szívét, ugyanis a nő elátkozza, majd élve eltemeti. Kétszáz évvel később véletlenül kiássák Barnabas sírját, aki azonnal birtokára sietvén megismeri számára furcsa utódait. Elhatározza, visszaszerzi családja hírnevét. Ez a 2012-es vígjáték is Tim Burton rendezése.

Nektek melyik a kedvenc Johnny Depp filmetek?

Hozzászólások