Könyvek

Johanna Lindsey – Amikor szerelem vár

Mikor megláttam a GABO Kiadó által megjelentetett Johanna Lindsey romantikus regényét, amely a középkorban játszódik, egyből felcsillant a szemem. Olyan kötetet szerettem volna olvasni, amely végre valami újdonságot, kevésbé általános dolgokat tartalmaz. Nos, van amiben sikerült az elvárásaimnak teljesülnie és van, amiben nem. Összességében azonban mégis elégedett voltam az Amikor szerelem vár című regénnyel.

A történet Leonie-ról szól, aki Perswick-ben él, távol édesapjától és mostohaanyjától. Egy napon azonban a szomszéd várnak, Kempstonnak új ura lesz, a hírhedt Fekete Farkas, akitől rettegnek az emberek rossz hírneve miatt. A férfiról Leonie-nak is rossz véleménye van, ugyanis régi jó barátja miatta menekül el otthonából, ezért a lány megátkozza a Rolfe d’Ambertet, ezzel elindítva egy lavinát. Lady Leonie hívei ugyanis egyfolytában cselszövést követnek el a férfi területén, míg végül Rolfe úgy dönt, bosszúból feleségül veszi a lányt, hogy megkeserítse annak életét, és elorozza területét.

Azonban hamarosan rá kell jönnie, beleszeretett a nőbe, akárcsak Lady Leonie a férfiba. Szerelmüket viszont több dolog is beárnyékolja, ilyen cselszövő mostohaanyja és a Lord d’Ambert régi szeretője, aki továbbra is a férfi várába lakik Kempstonban és minden tettével azt próbálja elérni, a férfi száműzze el fiatal feleségét a kastélyból, hogy ő maradjon annak úrnője.

Mindamellett, hogy szeretem az ilyen könnyed romantikus regényeket, amiket esténként boldogan lehet olvasni a forró tea mellett, ennek különösen tetszett a hangulata. Teljesen magam elé tudtam idézni a régi korok hangulatait, a ruhaneműket, a lovashintókat, amelyekbe akkor utaztak az emberek, a régi várakat és falvakat, amik oly hangulatosak lehettek, ugyanis az írónő ezt tökéletesen tudta nekem illusztrálni szavaival. Tovább fokozta az élményt, hogy valós történelmi személyeket tárt a szemünk elé, ezzel még közelebb víve minket a kor sajátosságaihoz.

A bevezetőbe említett ‘nem teljesült’ részt viszont az fedte le, hogy egy igen kemény embert képzeltem el Rolfe d’Ambert személyébe. Olyan negatívan, keményen ábrázolták, beszéltek róla az elején, de én csak a gyengéd, szerelmes férfit láttam benne, aki gyorsan kijön a sodrából. Gyorsan beleszerettem és nem féltem tőle, ahogyan szerintem nagyon a női főszereplők sem. Legalábbis volt szeretője és Leonie nem. Ez a rész picit csalódás volt, viszont kárpótolt Leonie személyisége, aki végig kemény és határozott volt, céljait pedig elérte.

Igaz, a tipikus macska-egér párbajt láthatjuk ezalatt a párszáz oldal alatt, viszont ezt végig olyan formában, hogy izgulunk azért, hogy ez a tulajdonképpen igen kedvelt főszereplőkből álló kényszerházasság megmaradjon, és még boldoggá is váljon. A cselekmény pedig szépen rajzolódik ki, a fordulatok pedig néhol összetörik a szívünket, néhol pedig pirulásra késztetnek. Igazi csemege!

Az Amikor szerelem vár című regényt bármelyik romantikus könyv kedvelőnek bátran merem ajánlani. Egy olyan könnyed történetről van szó, amelybe gyorsan bele lehet merülni és még gyorsabban át lehet rajta haladni, hiszen tényleg nagyon olvasmányos. Kellemes, hangulatos és érzelmektől fűtött kötet, ami igazi csemege lehet az emberek számára.

A recenziós példányért köszönet a GABO Kiadónak!

http://www.ahmagazin.com/konyvek/robert-moore-kurszk/

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?