Könyvek

Jessica Pan – Bocs, hogy késtem, igazából nem is akartam eljönni

Az introvertáltak élete nem egyszerű; alapvetően befelé forduló, nyugalomra vágyó személyiségükből adódóan sokszor nehezebben birkóznak meg a mindennapi élet kihívásaival és sokkal szívesebben töltik az idejüket otthon egy jó könyvvel vagy filmmel elvonulva. Az viszont tévhit, hogy egyáltalán nem igényelnék az emberi kapcsolatokat vagy a társaságot, csupán elég nekik kevesebb is ezekből, mint extrovertált társaiknak. De mi van akkor ha egy végletekig introvertált ember úgy dönt, hogy ideje változtatni és egy kihívás elé állítja magát, melynek értelmében egy évig csupa olyan dolgot kell csinálnia, amitől egyébként irtózik? Jessica Pan humoros, életrajzi ihletésű regényéből minden kiderül!

Az írónő saját maga is inkább introvertált személyiségként definiálja önmagát, ám egy nap, mikor munka és barátok nélkül elgondolkodik azon, hogy merre is tart az élete elhatározza magát; egy évig kipróbál mindent, amitől az addigi éne irtózik és új kihívások elé állítja magát. Ehhez összeállít egy listát is, amin többek között a következő dolgok szerepelnek: önálló külföldi utazás, improvizáció vagy éppen idegenek megszólítása a metrón. Természetesen, ahogy arra számítani is lehet minden kezdet nehéz és Jess szinte azonnal meg is bánja, hogy belefogott ebbe az egészbe.

A Bocs, hogy késtem, igazából nem is akartam eljönni tehát egyrészt egy humoros, könnyed olvasmánynak ígérkezik, ám emellett olyan fontos kérdésekre is keresi a választ, mint például tényleg jobb vagy könnyebb az extrovertáltak élete? Az introvertáltak tényleg minden esetben megbújnak a háttérben? Vajon mi lesz ennek az egész kísérletnek a végső konklúziója?

Mi már nagyon kíváncsiak vagyunk a kötetre, ami a Pioneer Books-nál fog érkezni magyarul.

Jessica Pan – Bocs, hogy késtem, igazából nem is akartam eljönni

„Tisztázzunk ​valamit: nem hiszem, hogy bárki is – introvertált, extrovertált vagy bármi más – gyógykezelésre szorulna. Volt azonban egy olyan időszak, amikor boldogtalan introvertáltként éltem, és kíváncsi voltam, vajon hogyan változna meg az életem, ha egy évet eddig számomra ismeretlennek és ijesztőnek tűnő dolgok kipróbálására szánnék. Ez a könyv ezekről a próbálkozásokról szól. Jó szórakozást a rémes történeteimhez!”

Mi történne, ha egy félénk introvertált egy évig úgy élne, mint egy társaságkedvelő extrovertált? Ha tudatosan próbálna olyan élethelyzetekbe kerülni, amelyeket egyébként mindenáron elkerülne? Jessica Pan ezt fogja kideríteni.

Amikor munkanélküliként és barátok nélkül találja magát, a kanapé ismerős Jess-alakú mélyedésében ülve, elgondolkodik azon, milyen lenne az élete, ha egy kicsit nyitottabb lenne az új élményekre és az új emberekre, ha egy kicsit kevésbé ragaszkodna ahhoz, hogy állandóan otthon üljön. Ezért fogadalmat tesz: egy éven át arra kényszeríti magát, hogy az extrovertáltak életét élje. Írt egy listát: improvizáció, egyedül külföldre utazni – többek között Budapestre – és… idegeneket megszólítani a metrón. Azonnal meg is bánja. Tényleg jobb vagy könnyebb az élet, ha extrovertált az ember? Vagy valóban olyan rémálom, amilyennek Jess mindig is gondolta?

A Bocs, hogy késtem, igazából nem is akartam eljönni című könyv Jess az extrovertáltak világában töltött, vicces és fájdalmas évét követi nyomon, és hasznos lehet minden introvertált ember számára.

Hozzászólások