Könyvek

Jennifer Probst – Egy nyár Itáliában

Bár már javában benne járunk az őszi szezonban, én mégis csak nemrég olvastam Jennifer Probst regényét, amely az Egy nyár Itáliában címet viseli. A kötet laza volt és felettébb szórakoztató, aki pedig szívesen kiruccanna egy kicsit Olaszországba, annak szívből ajánlom!

A történetről

Az Egy nyár Itáliában egy családregény, amely három generáción keresztül mutat be egy nyaralást, amelyet a nagymama, Sophie Ferrari szervez a lánya és unokája részére. A lánya, Francesca, annyira nem örül ennek, ugyanis a nő úgy érzi, nélkülözhetetlen a munkahelyén és nem hagyhatja ott a céget. Azonban Allegra, tizenéves gyermeke miatt mégis úgy dönt, valóban rájuk fér a kikapcsolódás, így hát elutaznak Olaszországba.

Mindenkinek megvan a maga nehézsége.

Nagyon sok érték van ebben a regényben, amik miatt úgy gondolom, sokaknak tanulságos könyv lehet. Ilyenek például az anya-lánya kapcsolatok, amelyek hatalmas hangsúlyt kapnak benne. Francesca éppoly viharos viszonyban van benne édesanyjával, mint lányával, ráadásul mindkét helyzetben a lány táplál haragos érzelmeket az édesanya iránt. De vajon mi lehet az oka, hogy ennyire el vannak idegenedve egymástól?

A könyvet mindhárom nő szemszögéből olvashatjuk, ezáltal mindannyijuk életébe bepillantást nyerhetünk. Megtudhatjuk, mi késztette a nagymamát az utazásra, hogy milyen nehézségekkel küzd Francesca, és hogy Allegra miért érzi oly távol magát édesanyjától. A legnehezebb a regényben, hogy ilyen-olyan okból kifolyólag, de mindegyikük problémáját meg lehet érteni. Nem lehet egyiküket sem elítélni semmiért, hiába tudnánk néha a falat kaparni a rossz döntések miatt. Legyen az egy cselekedet vagy egy rosszul megválasztott mondat.

Olaszországi út előtt is érdemes lehet elolvasni!

Ezen téma mellett fontos megjegyeznem, hogy akiket esetleg érdekel Olaszország vagy szeretnek/szeretnének utazni, azoknak is izgalmas kötet lehet, ugyanis nem áll meg egy bizonyos helyszínnél. A könyv során egy körutazás keretein belül bejárjuk az országot, megállunk több kiemelkedőbb városnál és látványosságnál, amelyek nagyszerűen idézik a táj és a nyaralás hangulatát. Ez a könyv tehát egy kalauzként is szolgálhat azoknak, akik nem utazási irodával akarnak világot látni, hanem szeretnek a maguk szakállára kirándulni.

Ha pedig nem elég az, hogy nagyon olvasmányos, illetve tájleírások tarkítják a regényt, akkor itt egy még izgalmasabb részlet! Az Egy nyár Itáliában során nagyszerű ételekkel találkozhatunk, amelyek egy részét a legfiatalabb Ferrarinak, Allegrának köszönhetünk. A lány ugyanis különös szenvedélyt táplál az ételek iránt.

Az ötlet nekem nagyon tetszett, mert bár a kötet három különböző női sorsot mutat be, mégis mindez egy családon belül történik. A szereplők pedig megtanulják benne, hogy mennyire fontos a családon belüli szeretet és az egymásnak való megbocsájtás, amit csodálatos olvasni.

Összességében tehát ez egy nagyszerű családregény, amely azért is különleges, mert valamilyen szinten igaz történet alapján játszódik, amelyről a kötet végén az írónő picit részletesebben be is számol. Kellemes nyári olvasmány, amelyet bátran merek ajánlani! Különösen Olaszország szerelmeseinek!

A recenziós példányért köszönet a Next21 Kiadónak!

Charlotte Jacobi – A Douglas nővérek

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?