Könyvek

Jennifer L. Armentrout – A legfényesebb éjszaka

Egy év várakozás után végre olvashatjuk Jennifer L. Armentrout Originek című paranormális fantasy sorozatának harmadik kötetét. A legfényesebb éjszaka 2022 decemberében jelent meg Mergl-Kovács Bernadett fordításában, de egyelőre csak a Könyvmolyképző Kiadó webshopjában kapható. A könyvesboltokban várhatóan 2023. február 3-ától lesz országszerte elérhető a regény.

A legfényesebb éjszaka pontosan ott folytatódik, ahol a Lángoló árny története véget ért. Alig egy évvel ezelőtt Evelyn Dasher világa a feje tetejére állt. Kiderült, hogy a biztonságos, hétköznapi élete egy gondosan felépített hazugság, és megtudta az igazat arról, hogy ki volt korábban, és kicsoda most. Menekülni kényszerült, és a hármas zónában rejtőzött el, ahol Luc segítségével meg akarja tanulni uralni a képességeit.

Evie azonban kezdetben nem is sejti, hogy mekkora veszélyt jelent a zónában élő közösség tagjaira, sőt még Lucra is, aki hiába a legerősebb origin a világon, még ő sem halhatatlan. Ennek ellenére bármit megtenne a lány biztonságáért. Hazudna, alkudozna, könyörögne, és gyilkolna is. Vannak azonban olyan titkok, amelyekről még neki sincs tudomása, és ahogy Evie felfedezi a képességeit, Luc tettei végzetes következményekkel járnak.

A középpontban: Evie képességei, múltja és a Luckal való kapcsolata

A legfényesebb éjszaka lassít a tempón, és elsősorban Evie karakterfejlődésére koncentrál. A lánynak meg kell birkóznia a múlt árnyaival és a nemrég elszenvedett veszteségekkel, miközben megpróbálja kontrollálni a különleges képességeit is. A nehézségek ellenére szépen épül a Luckal való kapcsolata: sok-sok csipkelődést, béna csajozós dumát, romantikus jelenetet és komoly beszélgetést is kapunk ebben a kötetben.

A történet legérdekesebb része számomra az volt, hogy megismerhettük, hogyan is működik az illegális luxeneket és támogatóikat segítő zónák egyike. Houston romjai között egy összetartó közösség született a földönkívüli megszállás óta eltelt néhány évben. Evie igyekszik bizonyítani, hogy nem jelent fenyegetést erre a biztonságos környezetre, de a rá vadászó Daedeulus keze mindenhova elér.

Sok ismerős arccal újra találkozhatunk a hármas zónában.

Még a Lángoló árny végén kiderült, hogy kik rejtőzködnek a hármas zóna falai mögött. A luxenek és arumok rajongóinak igazi nosztalgikus csemege az Originek harmadik kötete. Bepillantást nyerhetünk például Daemon és Katy életébe, akik az első gyermeküket várják. Archer és Dee pedig eközben az Egyesült Államokban élő földönkívüliek jobb jövőjéért harcolnak. Dawson és Bethany békében élnek kislányukkal és barátaikkal Houstonban. Olvashatunk az Obsession – Függőség című regényben megismert Hunterről és Serenáról, akik éppen egy komoly veszteséget próbálnak feldolgozni.

Persze nemcsak a kedvenceink teszik tiszteletüket ebben a történetben, hanem a régmúlt szellemei, pontosabban halottnak hitt ellenségek is megjelennek, hogy jól felforgassák a hármas zóna lakóinak mindennapjait. Daedalus és összeesküvések nélkül miről is szólna egy újabb origin-kaland?

Vajon mi jöhet a váratlan fordulatok és a nyomasztó függővég után?

Nem szeretném spoilerekkel teletűzdelni ezt az ajánlót, de azt hiszem, a nyomasztó függővég megemlítésével nem árulok el nagy titkokat. A legfényesebb éjszaka egy lassú történetnek indult, azonban az utolsó fejezetekben nagyon felpörögtek az események. Olyan fordulatot vett mind Evie és Luc, mind a teljes világ sorsa, amire valószínűleg egy olvasó sem készült fel. A függővéget már megszokhattuk Jennifer L. Armentrouttól, azonban ezúttal már több mint három év eltelt a könyv angol nyelvű megjelenése óta, és nem tudjuk, hogy mikorra várható a folytatás. Az viszont biztos, hogy a negyedik regénnyel lezárul az Originek sorozat, legalábbis ezt olvashatjuk az írónő honlapján és közösségi média felületein.

Egy varázslatos borítót kaptunk a magyar fordításhoz!

A Könyvmolyképző Kiadó szerencsére megtartotta a könyvsorozat eredeti, letisztult stílusát, és nem vette át a harmadik kötethez készült stock fotós designt. A borító lila színt kapott, ami az originek szemére emlékeztet. Visszatérnek a háttérben látható csillagok is, így a három könyv tökéletesen mutat egymás mellett a polcunkon. Remélhetőleg az utolsó részhez is hasonlóan gyönyörű borító készül majd!

A legfényesebb éjszaka olyan függővéggel zárul, amely biztosan meglepi még a legnagyobb rajongókat is.

Evie és Luc ismét komoly kihívásokkal találták szemben magukat, de boldog és vicces pillanatokból sem volt hiány. A főszereplők mellett ki kell emelnem Graysont is, aki felfedte néhány titkát, és megtette az első lépéseket a személyiségfejlődés útján. Nagyon remélem, hogy a szerző kegyesen bánik majd vele, és nem végzi a sorozat hirtelen elvesztett karaktereinek igencsak hosszú listáján.

Olvastátok már? Osszátok meg a véleményeteket velünk!

Leigh Bardugo – A sebhelyes cár

Hozzászólások