FilmekHírekMédia

Januári filmpremierek

A karácsonyi bejgli-áradat, és a szilveszteri bulik után jól esik a pihenés. Dőljünk hátra egy kis popcornnal, vagy nachoval és nézzük meg 2019 első említésre méltó mozijait! Ebben a hónapban is összegyűjtöttünk pár filmet, amire érdemes lesz beülni.

1.) 64-es betegnapló

A 64-es betegnapló a Nyomtalanul, a Fácángyilkosok és a Palackposta című könyvadaptációk után következő negyedik rész. A forgatókönyvíró jelenleg is, mint az előző három filmnél is Nikolaj Arcel, aki az Egy veszedelmes viszony című alkotás révén vált ismertté. A 64-es betegnapló története szerint néhány munkás egy titkos szobára lel egy lakás falában, és három mumifikálódott holttestet találnak benne. A detektívek, akik megkapják az ügyet, hamar rájönnek hogy a nyomok egy régi kórházba vezetnek, ahol  régen embertelen dolgok történtek. Az is kiderül, hogy nem csak három áldozat van, és rengeteg sötét titok vár még az üggyel foglalkozó párosra.

Műfaj: thriller, krimi
Bemutató: január 10.
Korhatár: 16

2.) Üveg

M. Night Shyamalan filmjei nagyon megosztóak a közönség számára. Van, aki szerint zseniálisakat alkot, de bőven akadnak olyanok is, akik úgy vélik, nézhetetlen filmek köthetőek hozzá. Minden esetre említésre méltó az Üveg, aminek története ott folytatódik, ahol a Széttörve véget ért. A főszereplő, Kevin, a Fenevad nyomába ered, akinek kilétét nem áruljuk el azok kedvéért, akik még nem látták az előző mozit. Ebben az új thrillerben nem más kap még szerepet, mint Samuel L. Jackson, aki Mr. Üvegként jelenik majd meg a vásznon.

Műfaj: dráma, thriller, sci-fi
Bemutató: január 17.
Korhatár: 16

3.) Tű, cérna, szerelem

A történet főszereplője Ratna, aki szolgálólányként dolgozik egy gazdag családnál. Itt találkozik egy férfival, akinek anyagi szempontból mindene megvan, de álmait elvesztette. Ratna pont az ellentéte ennek, ugyanis ő szegény, viszont az álmait sosem vesztette szem elől és ez hajtja őt előre. Az ellentétek találkozása óriási hatással van mindkettőjükre, de a köztük lévő szakadék áthidalhatatlannak látszik. 

Műfaj: dráma
Bemutató: január 17.
Korhatár: 12

4.) Instant család

A rémisztő thrillerek és a nehéz szerelmi drámák között jól esik egy vígjáték. A történet szerint Ellie és Pete sikerek vállalkozók, és boldog párkapcsolatban élnek. Úgy döntenek, szeretnének családot alapítani, de szorítja őket az idő, ezért az örökbefogadást választják. Egy ötéves gyermeket adoptálnak, de neki még két nagyobb testvére is van. Rövid időn belül a pár és a három gyerek családdá fonódnak össze, de ez a folyamat rengeteg abszurd, vicces helyzetet szül.

Műfaj: dráma, vígjáték
Bemutató: január 24.
Korhatár: 12

5.) Két királynő

Stuart Mária 16 évesen férjhez megy, és így királyné lesz, de 18 évesen megözvegyül. Nem akar újra megházasodni, ezért úgy dönt, elfoglalja jogos helyét a trónon Skóciában. Ezzel az a probléma, hogy Skócia Angliával együtt I. Erzsébet királyné hatalma alá tartozik. A két nő egymás riválisává válik, de közben azzal is meg kell küzdeniük, hogy a férfiak el akarják nyomni őket. Eközben az alattvalókban is felmerül a kérdés, hogy kihez legyen hűségesek.

Műfaj: dráma, történelmi
Bemutató: január 31.
Korhatár: 16

http://www.ahmagazin.com/media/decemberi-filmpremierek/

 

Hozzászólások