Könyvek

Izgalmas őszi thrillerek | 2023

Habár már két hete beköszöntött az ősz, az időjárás még mindig a nyárias arcát mutatja. Érdemes azonban lassan körülnéznünk, hiszen a kiadók egymás után jelentik be a borzongató olvasmányaikat, amikkel igazán őszi hangulatba kerülhetünk még a meleg ellenére is. Az alábbiakban ezekből az új megjelenésekből szemezgettünk párat.

Szaszkó Gabriella – A cukorkagyűjtés

Szaszkó Gabriella legújabb ifjúsági regényében egy fiatalokból álló csapatot követhetünk, akik egy tragikus baleset – vagy gyilkosság? – ügyében kezdenek nyomozásba. Halloween éjszakáján egy fiú ugyanis mérgezett cukor áldozata lesz. A kisvárost sokkolja a haláleset, egyúttal pedig régen eltemetett titkok és problémák kerülnek napvilágra.

Szaszkó Gabriella – A cukorkagyűjtés

Halloween, öt fiatal, egy tragikus haláleset.

Cape Codot idén halloweenkor meglátogatja a halál, amikor is a csendes tengerparti kisvárosban minden szülő rémálma valóra válik, miután egy kisfiút cukorkával mérgeznek meg.
Emma Hamilton egy év után költözik haza Bostonból alkoholista apjához, ahol alig várja, hogy viszontláthassa régi barátait, ám a kisvárosban semmi sem ugyanolyan már, mint amit maga mögött hagyott. És arra sincs felkészülve, hogy a barátai is más szemmel néznek rá.
Halloweenkor pedig minden megváltozik, amikor három tizenkét éves titokban Chatham legbajosabb utcájába igyekszik rendbontás céljából. A fiúk esti szórakozása azonban tragédiába torkollik, miután egyikük meghal egy mérgezett cukorkától. Az egész kisváros megdermed, a haláleset felhozza a mélyben megbúvó problémákat.
A fiatal csapat pedig nyomozásra készül, amivel egyre mélyebbre merülnek el a város bugyraiban. De vajon meg lehet-e úszni a titkok feltárását sérülések nélkül?

Kiadó: Maxim Kiadó (Pulse Válogatás)
Megjelenés várható ideje: 2023. 10. 31.

 

Benjamin Stevenson – A családomban mindenki gyilkos

Az Ernest Cunningham sorozatnak külföldön már két kötete is megjelent, Magyarországra pedig most érkezik az első az Agave Kiadó jóvoltából.
A főszereplőnk Ernest Cunningham egy igazán furcsa családban él; rokonai közül ugyanis már mindenki megölt valakit, a család ráadásul meglehetősen szorult helyzetbe kerül. A síparadicsomban ugyanis, ahol üdülnek meggyilkolnak valakit és így az egész família ott ragad. Vajon valamelyiküknek ebben a gyilkosságban is benne volt a keze vagy most – kivételesen- mindannyian ártatlanok?

Benjamin Stevenson – A családomban mindenki gyilkos

A ​családomban mindenki gyilkos. Néhányan – az eszelősebbek – többször is öltek már. Tudom, hogy ez így elég drámaian hangzik és előítéleteket szülhet, de hidd el, nem vagyunk rossz emberek. Vagy legalábbis nem mindannyian.

Engem Ernest Cunninghamnak hívnak, de nyugodtan szólíts Ernnek vagy Ernie-nek. És igen, bárcsak végezhettem volna azzal a nyomorulttal, aki kitalálta, hogy a nagy családi összejövetelünk egy síparadicsomban legyen, mert akkor most nem ragadtunk volna itt egy haláleset miatt, amihez esküszöm, semmi közöm nincs.

De ennél ez egy hosszabb történet. Remélem, van időd meghallgatni.

A családomban mindenki gyilkos Agatha Christie és Arthur Conan Doyle találkozása a Tőrbe ejtve-filmekkel és A csütörtöki nyomozóklubbal. Ördögien csavaros történet, ami a klasszikus krimik szabályrendszerét tiszteletben tartva nyújt valami felejthetetlenül újat. Az ausztrál Benjamin Stevenson rendkívül eredeti és humorban bővelkedő műve hazája egyik legnépszerűbb megjelenése volt tavaly: vezette az eladási listákat, és nem meglepő módon az HBO jelentkezett be a megfilmesítési jogokért.

Kiadó: Agave Könyvek
Megjelenés várható ideje: 2023. 09. 26.

 

Catriona Ward – Az utolsó ház az utcában

Főszereplőnk Ted Bannerman születése óta ugyanabban a házban lakik és mániákusan foglalkoztatják a dolgok, amiket a közeli erdőben ásott el. Tinédzser lányának tilos az apján kívül bárkivel is kapcsolatba lépnie és Olivia, a család hűséges macskája, megszállotja Tednek. Rajtuk kívül a férfi egyetlen bizalmasa egy “bogáremberként” emlegetett terapeuta, aki előtt Ted nehezen tudja eltitkolni az igazságot. A szomszédba újonnan beköltöző Dee Waltersnek meggyőződése, hogy Ted rabolta el a kishúgát tizenegy évvel korábban a tópartról. Így hát nekiáll kutatni, hogy kiderítse az igazságot, ám olyan titkokra derül fény, amikre még ő sem számított.


Catriona Ward – Az utolsó ház az utcában

Ted Bannerman még mindig abban a házban lakik, amelyben felnőtt. Gyakran törnek rá nyugtalanító gyermekkori emlékek, és mániákusan foglalkoztatják azok a dolgok, amiket a közeli erdőben ásott el. Két társa van: az egyik Lauren, a dühkitörésekkel küzdő tinédzser lánya, akinek nem engedi, hogy rajta kívül bárkivel is kapcsolatba lépjen. A másik pedig Olivia, a hűséges macskája, aki úgy érzi, hogy Istentől kapott küldetése megvédeni Tedet. Rajtuk kívül a férfi egyetlen bizalmasa a „bogárember”, egy terapeuta, aki előtt csak nehezen tudja eltitkolni valódi érzéseit.
A Ted szomszédjába beköltöző Dee Waltersnek szilárd meggyőződése, hogy Ted rabolta el tizenegy évvel korábban a kishúgát a tópartról. Amikor kutatni kezd utána, hirtelen felborítja Ted addigi viszonylag nyugalmas életét… Az elszórt, finom nyomok rémisztő értelmet nyernek, amikor lassan kezd összeállni Ted valódi története.

Kiadó: Maxim Kiadó (Dream Válogatás)
Megjelenés várható ideje: 2023. 09. 28.

 

Krystal Sutherland – Hollow lányok

A Hollow nővérek nagyon fura szerzeteknek számítanak városukban. Még gyermekkorukban elrabolták őket a skót utcáról és csak egy hónap múlva kerültek elő mindenféle emlék nélkül. Ami még ennél is különösebb, hogy a külsejük is megváltozott; nemcsak az addig kék szemük feketedett be teljesen, de fekete hajuk is tejfehérré vált. Az emberek pedig egy idő után elkezdenek rettegni tőlük. 

Krystal Sutherland – Hollow lányok

Iris ​Hollow és két idősebb testvére kétségtelenül furák. Gyerekként egy skót utcáról tűntek el, és csak egy hónap múlva tértek vissza emlékek nélkül, úgy, hogy fogalmuk sem volt hol jártak, vagy mi is történt velük. Még ennél is megdöbbentőbb, hogy külsőleg is megváltoztak: kék szemük feketére sötétült, régebben fekete hajuk tejfehérré vált. Ahogy egyre idősebbek lesznek furcsa, hátborzongató történések járnak a nyomukban. Az emberek felkavaróan megrészegítőnek találják külsejüket, kibírhatatlanul gyönyörűnek látja őket mindenki, miközben kiszámíthatatlanul veszélyesek.
A tizenhét éves Iris mindent megtesz azért, hogy sikerüljön beilleszkednie a hétköznapi emberek közé, és elvégeznie időben a középiskolát, amit két híres, ragyogó, világjáró idősebb testvérének, Grey-nek és Vivinek sosem sikerült. De Grey hirtelen eltűnik a föld színéről, és bizarr nyomokat hagy hátra húgainak, így Vivi és Iris a keresésére indulnak. Azonban ezzel nincsenek egyedül. Ahogy egyre több természetfeletti dologra bukkannak nővérük nyomában, Iris hamarosan ráébred, hogy a múltjukról szóló történetek nem valódiak, és hogy a világ, ahonnan visszatértek láthatóan sérülésmentesen tíz évvel ezelőtt, újra visszaszólítja őket.

Kiadó: Maxim Kiadó (Dream Válogatás)
Megjelenés várható ideje: 2023. 09. 28.

Agave Könyvek megjelenések | 2023 nyár

Hozzászólások