Könyvek

Írós thriller érkezik a Gabo Kiadónál!

A Gabo Kiadó egy izgalmas thrillerrel kedvez a műfaj rajongóinak! A történet azonban más szempontból is különleges; főszereplői ugyanis írók, központi témája pedig a becsületesség és egy rejtélyes haláleset.

Jean Hanff Korelitz A cselekmény című regénye nagyot robbant külföldi könyves berkekben. Főszereplője Jacob Finch Bonner egy kissé lecsúszott kreatívírás-tanár, aki fiatalabb korában nagy tehetségnek számított. Ígéretes első regénye óta azonban nem írt semmit, így lassan kikopott a neve a köztudatból.

Egy nap, az egyik meglehetősen nagyképű diákja, Evan Parker kijelenti, hogy semmi szüksége a segítségére, mert olyan ötlete van, amivel biztos azonnal a sikerlisták élén találja magát, először nem hisz a fiúnak. Amint azonban meghallgatja a cselekményt, rögtön bebizonyosodik, hogy Evan-nek igaza van. Jacob nem sokkal később hírt kap a fiú haláláról. Hosszas vívódás után úgy dönt, hogy nem hagyhat ilyen eredeti ötletet kárba veszni, így aztán ellopja a cselekményt és megírja ő a regényt. Évekkel később, miután Jacob karrierje újra szárnyal, kap egy névtelen e-mail-t, amelyben mindössze ennyi áll: „Maga egy tolvaj.”.

Az üzenet egy pillanat alatt töri darabokra gondosan felépített életét és terveit. Elkezd tehát nyomozni rejtélyes rosszakarója és volt tanítványa, Evan Parker után. Amint sorra lepleződnek le a titkok, úgy válik egyre kuszábbá minden. Ki volt ez a fiú valójában? Honnan jött ez a fura történet? És az egyik legfontosabb: ki volt az eredeti gazdája?

A kötet a fülszöveg alapján nagyon izgalmasnak tűnik, mi már alig várjuk, hogy olvashassuk!

Várható megjelenési idő: 2022. szeptember

Az előrendelési időszak már el is kezdődött, jelenleg harminc százalék kedvezménnyel tudjuk megrendelni a könyvet a kiadó honlapjáról!

Jean Hanff Korelitz – A cselekmény

A ​cselekmény Jean Hanff Korelitz lélegzetelállítóan izgalmas regénye egy történetről, ami túl jó ahhoz, hogy ne lopják el, és egy íróról, aki úgy dönt, ellopja.

Jacob Finch Bonner ígéretes fiatal regényírónak számított első könyve megjelenése után. Ma egy kreatívírás-kurzuson tanít, és próbálja megőrizni önbecsülése maradékát; nem írt, vagy legalábbis nem publikált semmi jelentőset az elmúlt években. Amikor Evan Parker, a program legarrogánsabb diákja bejelenti, hogy nincs szüksége Jake segítségére, mert készülő regényének cselekménye olyan erőteljes, Jake ezt csak holmi tipikus, amatőr nárcizmusként könyveli el. Aztán meghallgatja a beszámolót a… cselekményről. Jake visszatér karrierje lejtmenetébe, és felkészíti magát arra, hogy hamarosan megjelenik Evan Parker csodálatos első regénye, aztán megtudja, hogy egykori diákja meghalt, feltehetőleg még azelőtt, hogy befejezte volna a regényt. Jake ekkor elhatározza, hogy olyasmit tesz, amit saját magát valamennyire is becsülő író sosem tenne egy ilyen volumenű történettel – egy történettel, amit egyszerűen muszáj elmesélni.

Néhány év alatt megvalósul minden, amire Evan Parker vágyott, csak éppen Jake élvezi az előnyeit: anyagi biztonsághoz, hírnévhez, nemzetközi elismertséghez jut. De tündöklő élete tetőfokán egy e-mail érkezik, az első golyó a sortűzből, a névtelen és félelmetes hadjáratból: „Maga egy tolvaj”.

Ahogy Jake próbálja megérteni a rosszakarója szándékait, és elrejteni az igazságot az olvasók és a kiadója elől, egyre többet tud meg néhai tanítványáról, és amit felfedez, az egyszerre döbbenti meg és rémíti halálra. Ki volt Evan Parker, és honnan jött ez az ötlete? Mi a valódi történet a cselekmény mögött, és ki lopta kitől?

Hozzászólások