Könyvek

Ingyen elérhető könyvek a karantén ideje alatt

Sajnos a Kínából indult vírus egyre jobban terjed a világban. Ennek hatására indult el a #maradjotthon mozgalom, amely arra buzdítja a lakosságot, hogy lehetőleg ne hagyják el az otthonaikat. Ezt szeretné segíteni számos művész és kiadó, akik online teszik elérhetővé alkotásaikat.  

Olvasás terén több lehetőségünk is lett, hiszen többek között a Mozaik, az Agave Kiadó, de még amerikai írók, köztük Colleen Hoover is ingyen elérhetővé tették több alkotásukat. Az Arcanum például egy hónapig ingyenes hozzáférést biztosít mindenki számára. Az online adatbázisnak köszönhetően olvashatunk családfáról, sportról, építészetről, de még folyóiratokat is böngészhetünk.

Az Agave Kiadó 11 könyvet tett ingyen elérhetővé ebook formájában. Köztük van több magyar alkotás is, mint a Türkizkék hegedű, az Éjféli iskolák és az Odakint a sötétben című mű.

Bár az állam kiszorította a tankönyvpiacról, a Mozaik Kiadó volt az első, amely lehetővé tette a diákok számára, hogy ingyenesen tanulhassanak. A vállalat közzétette számos iskolai tananyagát, köztük a biológia, kémia, fizika, illete földrajz köteteit is.

Az amerikai írónő, Colleen Hoover szintén az elsők között jelentette be, hogy négy alkotása is ingyenesen elérhetővé vált az olvasók számára. Az alkotó a Verity, a Hopeless, a Finding Cinderella, a Too Late és a Never never című szerzeményeivel segíti a karanténba kerülőket. A könyvek ingyenesen letölhetőek az alábbi linken.

A Guggenheim Múzeum ingyenes művészeti könyvekkel szórakoztatja az eziránt érdeklődőket. A kulturális intézmény 200 kiadványát tette elérhetővé, amelyek között kiállítási kötetek is szerepelnek. A művek között könnyen tudunk szűrni, így minőségi alkotásokat olvashatunk a karantén ideje alatt.

Ha mesére vágytok, akkor érdemes követni a Fővárosi Szabó Ervin könyvtár Facebook-oldalát. A gazdagréti Móricz Zsigmond könyvtár a közösségi oldalon tette közzé, hogy minden napot egy mesével koronázzák meg. A zárva tartás ideje alatt mesékkel és regényrészletekkel próbálnak kedveskedni az olvasóknak. A meséket a könyvtárosok olvassák fel, hogy ebben a nehéz időszakban se maradjunk irodalom nélkül.

Fejős Éva magyar írónő szintén segíteni szeretne a lakásban ragadt embereknek. Az alkotó az alábbi posztjában több regényét is megosztja a közönséggel, így lesz miből válogatnunk, ha már nagyon unatkozunk a négy fal között. A listán szerepel a Szélhámos szerelem, a Máskülönben itt maradnék, az Ajándék és még több másik kötete is.

Nem utolsó sorban pedig Nógrádi Gábor lepte meg a kicsiket és nagyokat. Az író a váratlan iskolabezárásokra hivatkozva az otthoni tanulás támogatására felajánlja négy könyvét ajándékba a karantén idejére. A négy alkotás a Galambnagymama, a Hecseki és a kedves betörők, a Láttam, mi történt és a Marci öröksége.

Hozzászólások