Média

Influencerek, akikre érdemes odafigyelni – Rachel Brathen, a jógacsaj

A közösségi média remek eszköz arra, hogy az emberek megoszthassák gondolataikat a nagyvilággal. Néhányan az általuk közzétett tartalom által népes követőtáborra tettek szert, ezzel szerezve maguknak hírnevet. Vannak, akik szépségápolási videókkal kerülnek be a köztudatba, míg mások DIY technikákkal hódítják meg a világhálót. Igen széles a paletta. Cikksorozatunkban olyan személyeket szeretnénk nektek bemutatni, akik tökéletes példái annak, az internetes ismertséget jó dolgokra is fel lehet használni.

Rachel Brathen svéd származású jógaoktató, aki jelenleg férjével és kislányával él Arubán. Az Instagramnak köszönhetően szerzett magának hírnevet, miután egyre többen felfigyeltek a jógázós képeire, és az azokhoz írt bejegyzéseire. A sikeren felbuzdulva Rachel írásra adta a fejét, majd 2016-ban megjelentette első könyvét, ami hazánkban Jógacsaj címmel került kiadásra. A népszerűsége ekkor tovább nőtt. A részben életrajzi, részben jógaoktató könyve, a New York Times best-seller listájára is felkerült. Jelenleg több mint kétmillió követővel rendelkezik az Instagramon, de más közösségi oldalakon is igen aktív. Életvezetési tanácsokat ad, bevezeti az embereket a jógik életébe, és ismertségét felhasználva olyan ügyek mellett áll ki, mint a gyermekbántalmazás elleni küzdelem.

Ami talán Rachelt kiemeli a többi jógi közül, az az, hogy pontosan tudja, milyen az, ha az ember élete rossz irányba tart. A szakadék mélyéről kellett újra talpra állnia, és ez a jóga által sikerült is neki.

„Tizenhat évesen elkaptak ittas vezetésért, és a börtönben kellett töltenem az éjszakát. Amint kiengedtek, megittam néhány sört, és egyenesen egy buliba mentem… Minden áldott nap ittam. Mindennap… Az anyukám bármikor kidobhatott volna az otthonából. Teljesen lemondhatott volna rólam. De nem tette. Ehelyett elküldött egy terápiás meditációs foglalkozásra.”

Rendkívül nyílt és őszinte az életével kapcsolatban, és többször is mesélt arról, hogy ő az elfogadásban látja a boldogság kulcsát. Mint mondta, megbékélt a múltjával, megtanulta szeretni, és értékelni önmagát, és ebben a jóga segített neki. Ezt szeretné átadni a követőinek is.

“Én valóban hiszek abban, hogy a valódi változás és az igazi boldogság az elfogadásban rejlik. A testünk elfogadásában, annak elfogadásában, akik vagyunk, és annak a helyzetnek az elfogadásában, amiben vagyunk.”

Rachel azon influencerek közé sorolható, akik munkásságukkal valóban követendő mintát mutatnak a fiatal korosztály számára. Jelenleg saját jógastúdiója van Arubán, ugyanakkor online is oktat, de továbbra is aktívan tevékenykedik a közösségi oldalain is. Ti mit gondoltok róla? 

Idézetek forrása: Rachel Brathen Jógacsaj című könyve

Hozzászólások