Könyvek

Így nyírtam ki ezt a naplót

A Maximnak köszönhetően hozzánk is eljutott a Nyírd ki ezt a naplót őrület. Sok hideget-meleget hallottam már erről a dologról. Az eredeti elgondolása a naplónak, hogy a fiatalok kreativitását felélessze és lehetőséget adjon nekik, hogy végre legyen egy könyvük, amire nem kell vigyázni. Szinte minden oldalra jut egy feladat, amik minél változatosabbak, sőt a legtöbb normális embernek nem jutna eszébe. Van olyan, ahol alkotni kell, akár gondolkozni rajta, de van olyan is, ami csak a könyv szimpla rongálására szólít fel. Te döntheted el, hogy milyen irányba szeretnéd elvinni a napló kinyírását. Alkothatsz benne igazi remekművet, de tönkre is teheted. Nem is beszélve arról, hogy a kettő nem zárja ki egymást.

A vélemények, amik eddig elértek hozzám, elég vegyesek voltak. A fiatalok többnyire szeretik és gyönyörű dolgokat tudnak alkotni vele. Viszont olvastam már kétségbeesett szülők véleményét is, akik attól félnek, hogy a gyerekek egy rongálható napló után a többi könyvre se fognak vigyázni. Habár az is igaz, hogy a János Vitézben nincsen felszólítás arra, hogy tapossuk meg a naplót.

Én ugyan szeretek alkotni, most mégis úgy éreztem rám fér egy kis pusztítás. Így hát fogtam a naplót, és miután már dolgoztam a belsején egy kicsit, elvittem a falu határába és addig nyúztam az utasításoknak megfelelően, amíg szét nem esett. Szerencsétekre ez mind meg lett örökítve.

Hozzászólások

Kaprinyák Dóra

Teával üzemelő firkászati keresztmetszet, az esztétizmus kézfogója. Pingvinadmirális a könyverődben.